Борисов: Побеждавал съм Станишев, но сме запазили уважение (ВИДЕО)

„Не съм гласувал за Станишев, побеждавал съм го на избори, но сме запазили нормално европейско поведение. Подкрепих Станишев така, както премиерът на Холандия Марк Рюте подкрепи Франс Тимерманс, въпреки че са от различни партии“. Това каза пред журналисти в Познан премиерът Бойко Борисов.

Борисов отбеляза, че Сергей Станишев е лидерът на ПЕС и е избран от социалистите в цяла Европа.

„Така и аз подкрепих Станишев. Къде е драмата? Той ми казал едно: „Благодаря“. Ти разбираш ли за какви хора става въпрос? Тези, които претендират, че искат да ходят в Европа“, допълни по адрес на БСП още министър-председателят.

„Виждате тук как се отнасяме един към друг – с приятелство, с уважение. Знаем, че има проблеми, много проблеми, но по’ ли е добре тези хора да са извън Европейския съюз или да са извън НАТО, или да са там при нас? Затова им помагаме. Виждате, Европа го оценява – дава ни председателство една година. България, преди аз да стана премиер, не е била въобще член…“.

Борисов направи коментара във връзка с позицията на Изпълнителното бюро на БСП, с което се разграничава от думите на Сергей Станишев, който определи премиера като държавник.

- реклама -