Борисов инспектира интерконекторната връзка между България и Гърция- ВИДЕО

В първия ден на новата година премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекция.

Премиерът инспектира интерконекторната връзка между България и Гърция, през която вече ще преминава и азерски газ. С него е министърът на енергетиката Теменужка Петкова, както и финансовият министър Кирил Ананиев.

Борисов обясни, че от днес в България има пълна диверсификация.

Доставката на газ от Азербайджан ще доведе до възможно понижение на цената за януари, отбеляза директорът на „Булгаргаз“, който също беше на инспекцията.

„Това, което успяхме да направим, досега не е правено. Не е лесно и изисква огромни усилия”, посочи от своя страна министър Теменужка Петкова.

„Министър Ананиев направи всичко възможно да има баланс между разходите и подпомагането на бизнеса, купуването на ваксините, да продължим с повишаването на доходите и парите за пенсионерите”, каза Борисов.

„Искам да заявя, че планът за социално-икономически мерки, който правителството прие, даде положително отражение върху финализирането на финансовата 2020 г. Въпреки че бяхме обвинявани за този бюджет – завършваме годината с дефицит над 3 млрд. лева. Това е 3% от брутния вътрешен продукт”, информира Ананиев.

Министър-председателят се похвали, че в България кризата около пандемията е била правилно управлявана, заради постигнатия баланс, като отчете, че страната ни е с най-ниския дефицит в Европа.

„България е и с един от най ниските дългове – в момента сме на второ място след Естония”, добави финансовият министър.

„Някой да излезе и да каже, че сме безотговорни, че това било разсипничество – толкова некомпетентност на едно място не съм виждал, отговори на критикуващите го премиерът.

 

- реклама -