Мадрид

Борисов: Партийната битка приключи миналата неделя, Манолова готви сценарий с ромските гласове

Партийната битка приключи миналата неделя. И резултатът е категоричен – в София ГЕРБ: БСП – два пъти разлика. В страната ГЕРБ е категорично на първо място с 1807 общински съветници, а БСП е под ДПС. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за БТВ. Даже в Русе и Плевен също сме първа политическа сила, изтъкна той.

Да не забравяме, че предишните местни избори бяха след управление на БСП и ДПС. Управлението и работата намаляват популярността, посочи Борисов.

Колко хора изгоних – всичко това се превръщат във врагове или поне в хора, които играят срещу ГЕРБ.

Там, където проветрихме партията, нямаше достатъчно време да наложим новите хора.

Не ми иска да мисля така, не би му правило чест, отговори Борисов на въпрос дали зад това стои „дългата ръка на Цветан Цветанов“. Слез изказванията си за ДПС той обиди мен, обиди партията. Виждате как се бият с ДПС, в Кърждали стигнаха до кръв, изтъкна Борисов.

В неделя мисля, че разумът ще надделее в София. От една седмица чакам някой журналист да изкопчи от нея коя листа е подкрепила и кандидат ли е на БСП, каза лидерът на ГЕРБ.

За Мая Манолова

Веднъж завлякоха прокуратурата с аферата „Костинброд“. Сега какво са измислили за неделя. Всеки знае, че в София ромските гласове не могат да променят нищо.

В неделя ще се снимат роми как гласуват под строй за Фандъкова и това ще се пуска в социалните мрежи, разкри Борисов.

От този сбирток около нея много са се въртели и около мен. Един от тях ми поиска три милиона да ни помогне за първия тур. Човек с Б. Казах му, че нямам такива пари, а той ми вика – ще вземеш от Цветелина. Казах му – хайде си…, разказа още лидерът на ГЕРБ.

Братя Галеви са й помогнали през ромските лидери, каза още Борисов.

Не може да се разбере там кого и кога подкрепят. Не обичам протести, ако мога да предотвратя, винаги се съгласявам и отстъпвам, за да не изкарваме хората и да не препречваме движението, заяви Борисов.

За избора на главен прокурор

В изборния ден не се внушава. Президентът внуши в изборния ден, че имам голяма квота във ВСС. Както ГЕРБ, така и президентът имат по трима човека. Защо е това внушение тогава, възмути се Борисов.

Не е проблем за мен изборът на Иван Гешев за главен прокурор. Променихме с Христо Иванов закона и в него се казва, че прокурорите си избират главен прокурор и те го избраха, заяви премиерът.

От 360 карикатури през годината 350 са мои, той си вади заплатата с мене човекът, коментира Борисов факта, че Христо Комарницки му праща въпрос. Той го попита за разпространението на вестници. Питал съм Горанов как можем така да обезпечим разпространението на вестници чрез пощите така, че и в най-отдалеченото село да пристигне в. Прас-прес и всички да видят неговата карикатура с мен, посочи премиерът.

Пирогов ще го санираме. До една година ще е като нов, заяви премиерът.

Графа е фантастичен! Този град беше помийна яма, когато управляваше синьо-червената мъгла, сега е прекрасен.

Шпионският скандал

Президентът Путин ме познава добре – той знае, че аз не се поддавам на натиск. Когато беше периода когато всички гонеха дипломати, аз не го направих. Но когато хвана някой да ходи да вербува мои началници, веднага го гоня, коментира Борисов шпионския скандал с дипломат от руското посолство.

Изгоненият от България руски дипломат е опитал да вербува началник на българска специална служба. За щастие човекът е изключително верен на Родината си и веднага дойде да ми каже, оттам нататък си направихме всички мероприятия, заяви Борисов.

Ако пратя шпионин да вербува някой от началниците на служби на президента Путин, гоненето ще му е малко наказание, каза още Борисов.

За изборите в неделя

Борисов благодари на избирателите и изрази надежда, че в неделя няма да има експерименти със столицата. На приятелите, които се заявяват като център дясно, нека си инвестират в бъдещето и да не си затварят вратата към нас. Няма по-европейска и проатлантическа партия от нас, отсече Бойко Борисов.

- реклама -