3 март Борисов, ГЕРБ, данни, финансово състояние Йончева Копривщица кмет решение Европа

Борисов: Уважавам жените, но не обичам да ми поставят условия

Уважавам жените, но не обичам да ми поставят условия, затова не съм и женен. Дебат с Корнелия Нинова няма да има в рамките на предизборната кампания. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

По повод снимката на Нинова на кон навръх Тодоровден Борисов коментира: „Хубав кон, хубава порода, стойка има, всичко си има – нормално…“

„Аз много трудно минавам в ролята на друг пол – при нея явно това е по-лесно“ – така Борисов коментира призива на Нинова да се разберат като мъже. По думите му, БСП води изключително агресивна кампания и отправя обиди на лична основа. Смелостта си личи в критичните ситуации, като тази в Хитрино, подчерта Борисов.

На въпрос с колко конски сили разполага ГЕРБ за тези избори, той отговори: „26-ти ще мине, умението да намериш стабилни партньори, да се направи правителство е голямата цел“.

От първия ден новият парламент ще бъде подложен на голям натиск – има 2,5 млн. българи, гласували за референдум и трябва да се вземат мерки това да стане факт. Друг важен въпрос, според Борисов, за какъв период от време ще управлява новият кабинет и кои ще са министрите в него. „Това е втори проблем, колко дългосрочно трябва да е следващото правителство, за да се проведат изборите по начина, по който два милиона и половина са поискали“.

Борисов обяви, че няма врагове в политиката, а има опоненти. „Битката не е между мен и и Нинова, а межд, БСП и ГЕРБ. Лявото и дясното, и двете идеологии“, поясни той.

За президента Радев и служебния кабинет

Бившият премиер е благодарил в смс на президента Радев за това, че в Брюксел коректно е представил показателите на страната ни, които са доказателство за стабилност.

Служебното правителство е на президента Радев. То е пълно само с кадри на БСП и НДСВ, допълни Борисов и разкритикува работата на здравния министър Илко Семерджиев.

„Г-н Семерджиев се е разпищолил така все едно 10 години ще е министър. Това, за което критикуваше Москов, го прави и той сега“.

„Какво каза Нинова – служебното правителство е на ГЕРБ – защото един от зам.-министрите в нашето правителство е станал финансов министър. Някой, който бил шеф на дирекция, станал министър на еврофондовете. Шефът на Булгаргаз – енергиен. По тази логика и Румен Радев, който по наше време е бил шеф на ВВС, значи е наш президент. Има безспорни успехи на ГЕРБ и на предишното правителство“, смята лидерът на ГЕРБ.

България на задна скорост в ЕС?

България до този момент е била на първа скорост, отличници сме във всяко направление, подчерта Борисов. Ние трябва да стоим на първа скорост, да влезем в чакалнята на Еврозоната и да направим съдебната реформа. България е важна за Европа със своето положение и стабилност, категоричен беше Борисов.

Той отрече Румяна Бъчварова да е възможен кандидат за еврокомисар на България.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че няма да влиза в коалиция с ДПС след изборите. Като аргумент в полза на това той посочи, че е можел да разчита на подкрепата на движението за президентските избори, но не се е възползвал от нея.

Партията е в добра кондиция и ще спечели избори на 26 март, заключи Борисов.

glasove-6

- реклама -