Кадър: Фейсбук

Борисов отново зад волана: Моделът Радев е застой, хаос и разруха

Бойко Борисов този път се качи на „Шкода“, „дразнеше ги джипа“, отбеляза бившият премиер.

Бившият премиер Бойко Борисов отново седна зад волана, за да шофира по автомагистрала „Хемус“ от Варна към Шумен. Той се включи на живо в профила си във Фейсбук.

„Няма един работник, застой и хаос“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

„Всичко е готово, но не пускат пътя, за да не ви платят и да не могат българите да карат по добри пътища“, поговори той с работници на новата отсечка. Той отчете, че строителите са на местата и без заплати и припомни, че е оставил 800 млн. лв. на МРРБ, за да има пари за пътища, а кабинетът на Радев е прибрал парите в общия бюджет и не ги дава за изработеното.

Борисов отчете, че по трасето има доста малко работници. „Хаос и застой. Това успяха да постигнат“, заяви Борисов. Той се пошегува, че сега кара „Шкода“ и на спътниците им ще им е по-тясно. „Дразнеше ги джипът, но като имаше джип, виждате какво се построи. А сега нищо не се прави.

Не само това, но не пускат и готовата магистрала, само и само да не видят хората какво сме направили. Оставили са 5-6 работника, колкото да казват, че не е спряна работата. До Шумен всичко е готово, осветление, мантинели, огради за диви животни. Защо не я пускат? От другата страна щеше вече да е доближила Търново, но е спряно. Помните като минавахме, че имаше стотици хора, които си изкарваха прехраната, стотици машини.

Това е моделът Радев – застой и хаос, разруха! Епидемията е изпусната от него и хората им, а сега искат мерки и това са парите на данъкоплатците. Но защо мерки, а не ваксинираха хората и да работят, за да плаща бизнеса данъци и да имат хората работа и пари. Сега за една седмица не ваксинират толкова, колкото ние за ден. Как ще вдигаш доходите и растежа, Радев? С кое? С юмрука и това, че разпила партиите ли? Няма нито един работник? Защо не пуснаха готовата магистрала за туристическия сезон?“, попита Борисов гневно.

„Тази магистрала е на българите! Защо не им я пуснат? Хората са си я платили и имат право да си карат по нея, да няма катастрофи. Защо няма сега работници? Защото те са на протести – ресторантьори, лекари, фермери, строители, всички протестират и страдат, а платените политолози обясняват как успял кабинетът. Е кое е успешно? Да дадат един пример поне?“, попита ядосан Борисов.

„Не могат да се справят и с миграцията, и с инфлацията. По време на нашето управление изпреварихме по доходи Румъния, а сега дори няма план за въстановяване. Това ли им е успехът?! Днеска някакъв казал, че сме били мафиотска структура – на най-голямата партия в България, първа в България? Да се погледнат какво правят, да кажат защо не пускат магистралата, какво им пречи Северозапада и защо мъчат хората, само и само да не пуснат магистралата и да се види какво прави ГЕРБ“, продължи Борисов.

„Застой и хаос – това донесоха Радев, Слави, а Тошко цял ден ме коментира. Какво ви пречи ГЕРБ, като имате мнозинство? Защо не си управлявате и ще харчим пак 100 млн. лв. за избори, като това е един лот на магистрала“, попита още той и припомни, че е казал, че ще се пенсионира, щом стане „Хемус“. Видяло се е обаче, че ГЕРБ не може да бъде победена честно, а само с машини.

Той коментира и отнетата охрана от НСО и се възмути, че са взели охраната на патриарха. „Как не ви е жал за този човек поне? Шайката на Радев остава под охрана единствено – да го пази от народната любов ли?“, попита Борисов.

„Чухте днес какво говорят – че може да има служебно правителство и след третите избори и това е, което винаги съм казвал – едноличното управление на Радев. Само, че то води до хаос и застой“, категоричен бе Борисов.

„Видях с очите си, че АМ “Хемус” край Белокопитово е готова и остава единствено да се положи маркировка, за да бъде пуснато движението. Хората могат да стигат бързо и безопасно от Шумен до Търговище. Варна е на 40 минути оттук. Но това няма да се случи, докато управлява моделът „Радев“.

Асен Василев нарочно прибра парите, които оставихме за завършването на магистралата, за да не бъде признато направеното от нас. Благодарение на Румен Радев няма нито един работник тук. Но тази магистрала не е моя, тя е на българите. Както обещах – тази магистрала щеше да е напълно завършена до 2 години, ако управлявахме ние.

Как ще възстановят икономиката – с вдигнатия юмрук на Румен Радев ли? Не могат да се справят нито с ваксинацията, нито с миграцията, нито с инфлацията. Моделът „Радев“ означава застой, хаос и разруха. Толкова могат служебният кабинет и Станислав Трифонов.

Единственото, което направиха, е да свалят патриарха от колата. Целта е да бъде охранявана само шайката на Румен Радев. Пазят ги от народната любов“, написа по-късно Борисов.

- реклама -