Борисов отказа да коментира скандална статия на Форбс, в която е наречен „дълбоко посредствен“

Премиерът Бойко Борисов отказа коментар за скандалната статия на Форбс, в която има обиди по негов адрес и политиката за издигане на генерален секретар на ООН.

Forbes нарече премиера Борисов „дълбоко посредствен, тъпоумен интригант-сървайвър“

Авторитетното американско бизнес списание „Forbes“ нарече българският министър-председател „дълбоко посредствен, тъпоумен интригант-сървайвър“ в коментар, озаглавен „ООН има нов лидер: задкулисните игри зад избора“. Негов автор е Мейлик Кайлан, сътрудник на Forbes, който пише и за Wall Street Journal.

Текстът внушава, че чрез Ирина Бокова България е имала реален шанс да „блесне“ на световната сцена.

„Ако България беше нормална държава, министър-председателят сега би подал оставка и правителството би паднало“, пише още Кайлан.

Отговорът на Борисов

„Не се месим в нещата, които пише някой блогър, това си е негово лично право“

1Премиерът откри пречиствателна станция в Шумен

Министър-председателят откри в Шумен пречиствателна станция. Борисов заяви, че този проект е бил един провален обект, за който жителите на Шумен трябваше да се бръкнат в джобовете и да извадят 49 милиона и да ги върнат обратно.

„До сега бях много толерантен, но се убедих, че всеки ден трябва да се напомня за катастрофата, в която ни въвлякоха Орешарски и издигналите го партии. Винаги съм се съобразявал какво говоря, за да не влизаме в сблъсък, но трябва да им се напомня всеки ден. Шуменци не са виновни, че са избрали некадърно ръководство, бяха подведени. Ние осигурихме от втория програмен период парите да дойдат бързо и да имаме днес това прекрасно съоръжение. Ще продължим да работим за Шумен“, подчерта премиерът.

7Той посочи, че допълнителната финансова помощ се завършва проект, започнат през 1988 г., и така Шумен вече има инвестиции за над 62 милиона лв. в екология и здраве за над 100 000 души, които ползват пречиствателната станция.

- реклама -