Борисов отговори ясно и точно: Аз няма да сваля правителството (Видео)

Борисов отговори ясно и точно: Аз няма да сваля правителството. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента напрежението във властта, предаде репортер на NOVINI.BG.

„Аз няма да сваля правителството. Ясно и точно“, заяви Борисов. Няма да предложим, нито да подкрепим никой друг освен Димитър Радев за управител на БНБ. Той е работил за еврозоната и е много добър специалист. Това обяви Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Според него никой не се съмнявал, че ротация няма да има, а от ПП-ДБ искали да командавт парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Борисов се запознал едва снощи с Лена Бориславова на прием и разбрал, че те имат намерение сами да управляват. След като се прибрал, отново чул записа на ПП отпреди правителството.

„Те в момента правят точно това, което е в записа – министри, техните зам.министри, всичко назначено, поголовна смяна на кадри в министерствата, съответно и агенциите, които изцяло контролират, сега искат и регулаторите“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и обвиненията за плаващи мнозинства от ПП-ДБ.

„Господин Денков преди да направим правителство също твърдеше, че ще работи с всички партии, че ще търсят мнозинства от всички партии. Сега, когато те не ги намират, а ние ги намерим, изведнъж става плаващо мнозинство. Така че ние трябва да си отговорим на по-съществения въпрос – защо направихме правителство, защо ГЕРБ върна мандата,

Аз няма да сваля правителството, заяви Борисов въпреки критиките към ПП.

- реклама -