Борисов от Сапарева Баня: Моделът ГЕРБ значи работа и отговорност (Видео)

Борисов от Сапарева Баня: Моделът ГЕРБ значи работа и отговорност. Структурата на партията в града е категорична, че лично Бойко Борисов е подкрепял всеки проект за Кюстендил.

„Бях част от кабинета „Борисов“ 3.

Затова знам, че всеки по-значим проект, който беше реализиран в Кюстендилска област, беше подкрепен лично от него, а след 2021 г. кажете ми какво се направи в нашата област. Може би нищо.

Затова ви призовавам на 9 юни да благодарим на нашите опоненти така, че да бъдат пета или шеста политическа сила“. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Кюстендил и бивш вътрешен министър Христо Терзийски на предизборно събитие на партията в Сапарева баня.

Там присъства лично партийният лидер

Бойко Борисов, както и евродепутатите Андрей Ковачев и Андрей Новаков.

Терзийски посочи, че за последните три години в областта не е бил саниран нито един блок, нито е бил построен дори километър път.

Преди да иде на предизборното събитие

Борисов се отби в Ресиловския манастир „Покров Богородичен“. Той бе ремонтиран през 2021 г. със 700 000 лева държавни пари. Именно него Борисов даде като пример за „модела ГЕРБ“.

„Те мислят, че ни уязвяват по този начин.

Точно обратното. Моделът ГЕРБ значи работа, работа, работа и отговорност. Затова когато минавам по пътищата във всяко село и град, знам какво сме направили. А и то е видно – резултатите са видни. Проблемът на нашите опоненти е, че няма какво да покажат. Да кажат – за три години направихме това и го направихме по-добре“, посочи Борисов.

„Гледам как беснеят нашите опоненти – яд ги е, вместо от една страна да са горди, а от друга да виждат един много добър изход след изборите, когато председател на ЕК, водещ кандидат на ЕНП, а ние,

дай Боже, на 9 юни сме победители,

отново да има втори мандат. Какво по-добре от това? Тя е дошла, Манфред Вебер е дошъл, видели са, поели са ангажимент и са дали пример с България как сме се справяли с нелегалната миграция, как на 97-99% сме усвоявали еврофондове, вследствие на което сме построили всичко това“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той описа какво можеше да се е случило до днес,

ако ГЕРБ управляваха през последните три години – „Струма“ можеше да е готова и да няма тапи към Гърция, „Хемус“ също да е готова или поне да е минала Велико Търново.

„Парите ги няма, всички магистрали, за които говоря, им бяхме оставали предварително пари в банки. 1,3 млрд. лева за „Хемус“,

1,2 млрд. лева за Търново – Русе,

за да продължат, защото хората имат нужда, независимо от коя партия са. Само че в момента дори няма кампания при другите партии – някакви скечове и билборди, нещо като нищо. Няма визия, няма какво ще се прави след това, няма как да се обедини народа, няма как да се постигне стабилност, която да ни измъкне от блатото.

Да, ГЕРБ може, но не може сам.

Имаше десетилетия, когато можехме сами. Да видим все пак на 9 юни какво ще ни отреди народът. Ние имаме два варианта – ако има сериозна разлика, правим, ако не – нищо добро не мога да ви кажа, защото няма как сами да се справим“, каза Борисов

и предупреди, че в противен случай цикълът

от предсрочни избори ще продължи. И затова призова членовете на ГЕРБ именно това да обясняват на хората – какво ще последва, ако ГЕРБ нямат убедителна преднина

и не могат да съставят сами правителство.

Борисов поиска хората му да не се занимават с опонентите си, а да се фокусират над последната седмица от кампанията на ГЕРБ.

„Мислете как да постигнем добър резултат, за да може да ви гарантираме отново сигурност, нулева миграция, борба с престъпността – това, което

винаги сме правили, как да продължим

с инфраструктурните проекти, дигитализацията и иновациите“, призова бившият премиер. А като доказателство за добрата работа на партията си през годините той използва похвалите на шефката на Европейската комисия и

кандидат за нов мандат Урсула фон дер Лайен,

която в неделя пристигна в Пловдив за събитие на ГЕРБ. Заедно с нея бе и председателя на Европейската народна партия Манфред Вебер.

„Все повече наши градчета, общини, големи градове разцъфват. Вчера гледах – всичко, което направихме в Пловдив през годините, се вижда. За три години нищо не могат да покажат. Видях кмета на Кюстендил при манастира –

вече се ослушват, защото няма какво да направят,

да покажат. Имат да правят пътища, ВиК, канализации, а нищо не им се случва. Един кмет, ако не може да си санира блоковете… По-прекрасна от тази програма нямаше – без пари държавата да ти направи блока. Видяхте как се урбанизира, става по-красива общината. И тази програма се съсипа. Планът за възстановяване – милиарди стоят в каса в Брюксел да ги вземат българите, а те 3 години не отиват и имаме 1% усвояване, а при ГЕРБ – 99%.

Е, кои са по-умни и красиви? Ние“, коментира Борисов.

„Няма да позволим да се месят в Българската православна църква. Тя е абсолютно самостоятелна. Ние можем само да помагаме, а всичко останало е работа на Светия синод, на българските владици и няма да допуснем отвън да им казват кой да бъде патриарх и кои да бъдат санкционирани“, каза той

по повод „санкциите“ на руската църква

срещу санкция срещу петима наши митрополити – Николай, Киприан, Висарион, Яков и Сионий. Причината е, че петимата  са имали общо служение преди дни с украински духовници.

Евродепутатът Андрей Новаков пък започна

с кратък исторически преглед и заключи, че ГЕРБ винаги се завръща в трудни за страната времена, за да върне стабилността. И прогнозира, че именно това ще стане и на изборите на 9 юни. „Призвани сме отново да се преборим за България. Ако има нещо общо между всички кризи от 2009 г. насам, това е Бойко Борисов. Той създаде ГЕРБ, за да ни измъкне от кризите“, каза Новаков.

Ето и кандидатската листа на ГЕРБ-СДС в област Кюстендил:

101 Христо Терзийски – бивш МВР министър, настоящ депутат

102 Радослава Чеканска – педагог, директор на училище, бивш зам.-областен управител и настоящ депутат

103 Михаела Крумова – бивш депутат и председател на общинския съвет в Кюстендил

104 Любомир Георгиев от Сапарева баня

105 Иван Каназирски от Бобошево, служител на МВР, експерт по сигурност

106 Мартин Кавдански – професионален футболист

107 Моника Стоичкова от Бобов дол

108 Таня Иванова – социален работник от Трекляно

- реклама -