Борисов от Пловдив за енергетиците: Има грешки в комуникацията на правителството (Видео)

Така не може да се комуникира, това са български граждани,

каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за протестите на енергетиците.

Той е в Пловдив за откриването на южната трибуна на стадион „Локомотив“.

„Искам пак да се обърна към премиера, правителството и миньорите:

Блокирането не е изход, тормози много други граждани“, коментира Борисов.

Той призова за диалог, който да успокои напрежението.

„Ако бях премиер, нямаше въобще да го докараме до тук.

Преди три години представихме план с Томислав Дончев, съгласуван с Европейската комисия и синдикатите, всичко да стане постепенно.

През това време дотирахме миньорите и въглищата. Да не се връщаме назад.

Сега преговорите се водеха от колегите.

Както виждате, не ни канят на среща.  Ако някой ги съветва така да комуникират с разгневена общност, не е правилно.

Надали на тях им е приятно да препятствят други български граждани да пътуват и да си правят бизнес. И както и на зърнарите им казах да не влизат в София, така се бих обърнал и към миньорите и енергетиците. Някои от нещата могат да бъдат чути и направени при добра комуникация“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Оставиха ни в петък вечерта да защитаваме Закона за енергетиката, а те отидоха на предизборна кампания. В ден, в който хиляди протестират, в парламента сме оставени сами“, каза Борисов по адрес на партньорите си от ПП-ДБ. Според него те са били длъжни да бъдат в парламента в този момент.

„Аз съм против депутат от една партия да става шеф на специални служби. Тези директори са назначавани по времето на управлението на президента Радев, Кирил Петков и Асен Василев. Работили са с тях. Там няма нито един човек, който да се е усмихнал на наша снимка. Всичко е изчегъртано“, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разгледа  стадиона на „Локомотив“ Пд, по който има още работа. „След стадиона на Ботев в „Локомотив“ вече също гледат с оптимизъм към бъдещето. Отборът им е първи. Както винаги съм казал, аз нямам неизпълнено обещание. Който и да е собственик – те знаят, че надеждата им е в нас. Според мен затова хората очакват тази политика за изграждане на инфраструктура да продължи. Обещали сме и отпред паркингът да стане. Ще се получи едно прекрасно комплексче“, заяви Бойко Борисов.

- реклама -