Борисов от Благоевград: Кой допусна веригите да ви обират в момента? (Видео)

Борисов от Благоевград: Кой допусна веригитеда ви обират в момента? Представяте ли си ние да сме управлявали през тези две години и сега някой да стане и да ме попита защо вместо да санираш блокове,

да строиш, защо допусна твоето правителство да краде

по един лев от всеки литър бензин и нафта? Защо допуснахте да ни вземат по един лев от джоба? Защо допусна повишаването на цената на тока? Кое вдигна цената на тока в България? Обраха ли ви? Обраха ви! Кой допусна веригите да ви обират в момента? Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Благоевград пред 1500 симпатизанти на партията, обръщайки се към опонентите на ГЕРБ.

„Защо се допуска това безчинство? Днеска сутринта

бяха производители на мебели в централата. Изнасят дървата в България, обработват ги в Гърция, връщат ги обратно, вдигат цената на мебелите. След тях бяха земеделците. Е как един не каза: Чакайте, защо допуснахте двойна инфлация? И днеска ги попитах земеделците – пак сте дошли при мен за субсидии, а две години не искахте.

И сега си мислят някои на изборите на 2-ри април

– мием си очите и почваме всичко отначало, но няма как! Дефицитът от бюджета отиде някъде. Те вървят паралелно. Висока инфлация – висок евродефицит – няма еврозона. Моргите са пълни с трупове на бежанци. При нас преди две години нула миграция. А сега – всеки ден катастрофи и така разбираме за миграцията.

Мога да ви изброявам много какво сме направили

– от Хаджидимово до Благоевград, обект по обект, какво сме направили“, обяви той.

Той бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти.

Повече от 1500 души очакваха в Благоевград появата на Бойко Борисов. Водач на листата на ГЕРБ в района е Росен Желязков, който бе зам.-председател на последното народно събрание. Евродепутатът Андрей Новаков се похвали, че

това е на-голямото предизборно събитие на закрито в държавата.

Искам да благодаря на мюсюлманите, които на първия ден от Байрама са с нас и споделят празника си, добави той. Залогът е повече от едни избори, а каква България ще оставим на нашите деца, добави евродепутатът.

„Трябва да покажем, че имаме воля да спечелим тези избори. Имаме енергията да го направим. С лидер Бойко Борисов, трикратен министър-председател вървим уверено към победата“, надъха присъстващите Желязков.

По-рано бившият премиер, зам.-шефът на партията

Tомислав Дончев и Десислава Танева се срещнаха с повече от 15 браншови организации от сектор „Земеделие“ в централата на партията в София.  Браншовите организации споделиха, че ГЕРБ е единствената партия, която ги е поканила на среща, за да ги запознае с програмата си и да им представи решения за проблемите.

„От тях разбрах, че пари за сектора няма. За съжаление земеделието се е върнало години назад и трябват още повече средства, за да се възстанови. За първи път от 2007 г. секторът е в ликвидна криза. Пари няма, защото безумното

харчене по времето на Кирил Петков и Асен Василев

обрече всички производства. Когато ние управлявахме за всеки един проблем се търсеше незабавно решение, което да минимизира щетите и земеделските производители да не изпитват затруднение. Нито един сектор не каза, че е по-добре след управлението на промяната“, обобщи след срещата Борисов.

Той посочи, че за 360 дни в управлението на страната ни Кирил Петков и Асен Василев са успели да намалят в пъти българското производство. „Същото това управление принуди над 10% от земеделците да излязат от сектора. България е пред реален риск от загуба на европейски средства за настоящата 2023 г. заради популизма, чрез който се управлява в последните 2 г.“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов припомни, че в Плана за възстановяване ГЕРБ бяха заложили 900 млн. за напояване, но проектът беше премахнат от правителството на „Промяната“ и заменен с лобистки проект за батерии.

- реклама -