Борисов заплахи фейсбук социални мрежи ГЕРБ резултати избори Борисов

Борисов: Очаквам изборите в София да бъдат много подли

„Очаквам изборите в София да бъдат много подли, не заради друго, а заради установената практика да се прилепва колегите от БСП към някой кандидат, за който да говорят, че е успешен техният кандидат ако спечелят и ако е неуспешен да бягат от него като дявол от тамян.“ Това заяви на извънредна пресконференция премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не разбирам да имаш претенции, че си алтернатива, а да не издигаш свой кандидат за кмет за голям град“, добави Борисов.

Заедно с него е и кметът на София Йорданка Фандъкова и лидерът на СДС Румен Христов.

СДС и ГЕРБ подписаха споразумение за съвместно явяване на местните избори в централата на водещата партия.

В големите градове ГЕРБ ще издигне свои кандидатури за местните избори, уточни Борисов, а в по-малки населени места като Карлово ще подкрепят кандидатурата на СДС.

Той напомни колко много е направено в София в последните години – метро, пътища, канализация, детски градини.

„Ако нашите колеги от ляво искат да водят истинска политическа битка с нас, да си издигнат кандидат. Действително като партия ние сме дали пълна автономия на местната организация, както в София, така и в другите градове в страната. Винаги, когато търсиш кусур, можеш да намериш. Спомням си какви стари трамваи дрънчаха по „Граф Игнатиев“. Хората искат още повече да се направи и по – добре да се направи“, заяви Борисов.

- реклама -