сн. БГНЕС

Борисов: Очаквах тази атака. Не съм стъпвал в Барселона от 15 години (видео)

„Нито имам къща, нито имам имоти, нито съм ходил в Барселона. Сигурно преди 15 години съм ходил като кмет. Нямам нищо общо с тези фирми, някои хора не съм виждал по 20 години.“  Така премиерът Борисов отговори на публикации в каталунската преса за негово участие в схема за пране на пари.

Борисов уточни, че никоя служба, власт, прокуратура, полиция не го е потърсила да го пита дали това е вярно.

„Аз се отнасям с разбиране към шествието на моя съсед по месторабота. Не казвам, че президентът седи зад това. Децата, разузнавачите от ГРУ го говориха всичко това. Това беше преди година близо.“, каза още Борисов. „Защо да отговарям за нещо, за което не са открити доказателства“, каза още премиерът.

Борисов уточни, че е очаквал атаката, която трябвало да се случи в сряда, но се забавила.

„Искаха да ме разклатят сега през нощта заради преговорите“, посочи министър-председателят.

В испанското издание El Periodico се появи информация, че антикорупционното звено към полицията в Барселона проверява дали министър-председателят участва в схема за „международно пране на пари“.

Обект на разследването бил луксозен имот и магазин на стойност 5 милиона евро.

Както жалбата, така и разследванията, до които испанският вестник е имал достъп, установяват, че бенефициентът на този предполагаем заговор е Борислава Йовчева, български бивш модел, чиято евентуална връзка с Борисов се разглеждала „под лупа“.

 

- реклама -