ГЕРБ

Премиерът подава оставка ако ГЕРБ загуби изборите на втори тур – ВИДЕО

„Мобилизираме се за втория тур, при тази малка разлика мисля, че имаме реален шанс да ги победим. Извадихме си поуките и слабите места ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори.“

Това обяви премиера Бойко Борисов в първия коментар след изборите.

Другият понеделник – оставка ако няма победа

Борисов бе критикуван, че не си е спазил обещанието да подаде оставка ако ГЕРБ загуби на първия тур на изборите.

„Не искам да създам какафония за една седмица в държавата, заяви Борисов. Нека да видим резултата, ние още не сме загубили. Хората много добре трябва да си дадат сметка, че следващото управление ще е БСП и ДПС“

5150601

Борисов смята, че ГЕРБ са се справили най-добре на изборите. „Всички останали са скрити зад какво ли не. Играхме честно с наш кандидат. Нека видим крайния резултат. Мисля, че Цецка Цачева и Пламен Манушев направиха доста добра кампания.“

Премиерът посочи, че е ясен вече „фронтът – БСП, ДПС, за съжаление и ДСБ, виждате 14% от РБ са гласували за Радев“, изтъкна Борисов.

„Имах такива сведения, че следобеда като се видя, че губят – представянето на Трайчо Трайков е повече от слабо, са започнали да гласуват нататък, което не им прави чест. Това си е тяхна работа. Ще търсим подкрепа от всички граждани, най-вече от тези, които нямат представители на 2-ри тур. ДПС и БСП вече играят заедно, така че отпадат от тези, с които бихме говорили.”

На въпрос ще бъде стабилно управлението след резултата на ГЕРБ и на РБ, Борисов заяви: „Ако бием на следващия тур, разбира се, че е стабилно. Заедно имаме повече от всички останали”.
Във връзка с това ще има ли преформатиране на кабинета заради резултата на Реформаторите, премиерът отговори с не. Изявлението на премиера гледайте във видеото:

Цачева: Ясно е, че ще има балотаж

Това, което е ясно отсега е, че ще има балотаж, коментира кандидатът за президент на партията Цецка Цачева.

„Всички, които не искат БСП и ДПС отново да си правят експерименти с държавата и с българската икономика да гласуват за нас на втория тур“, призова Цецка Цачева.

Какво още каза след изборния ден кандидат-президента на ГЕБ вижте във видеото:

 

- реклама -