Борисов обсъди с германски депутати необходимостта от сигурност и стабилност

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с депутата от Бундестага Тилман Кубан (ХДС), който е и председател на групата за приятелство с България, както и с депутатите от Ландтага на Долна Саксония Верена Кемеринг и Марсел Шарелман.

„Обсъдихме актуалната политическа обстановка в страната. Запознах колегите с изключително големите предизвикателства, пред които страната ни е изправена във връзка с необходимостта от приемането на бюджет, изпълнението на ангажиментите по Плана за възстановяване и устойчивост и осигуряване на подкрепа и солидарност с Украйна за противодействие на военната агресия на Русия в контекста на усложнената международна ситуация“, съобщи във Фейсбук лидерът на ГЕРБ.

„Обсъдихме и необходимостта от стабилност и прогнозируемост в България, за да бъде възобновено тясното и ползотворно сътрудничество с Германия, което съществуваше по времето на правителствата на ГЕРБ, по теми от взаимен интерес, както и да бъдат създадени необходимите условия за привличане на германски инвестиции в страната ни“, обясни още той.

- реклама -