Бойко борисов, КНСБ БСП ревизия държавен дълг финанси доходи

Борисов: Образованието и електронизацията на административните услуги ще са ни приоритет

Образованието и електронизацията на административните услуги ще са приоритет на ГЕРБ, обяви лидера на партията Бойко Борисов по време на кръгла маса „Конкурентоспособно и пазарноориентирано земеделие“, която се провежда в Сливен. Според него това ще осигури стабилност и развитие на държавата.

„ГЕРБ бяхме тези, които обвързваха образованието със социалните плащания. Дори използвахме термина „принуда“. Възнамеряваме „репресиите“ на държавата, социалните служби и полицията да продължат. Да осигурят присъствието на учениците в класните стаи, в противен случай – лишаване от социални помощи“, заяви Борисов. Според него, въпреки че в страната безработицата е около 8%, бизнесът изпитва остър недостиг на кадри във всеки бранш.

Административните услуги ще станат приоритет на държавната администрация

Друг приоритет, който имат ГЕРБ, е електронизацията на административните услуги, създаване на електронни регистри, електронен разрешителен режим и публичност на обществените поръчки, подчерта Бойко Борисов.

„Бюрокрацията поражда корупция и усещане за нередности и съмнения в хората“, коментира Борисов. Според него решението е достъпност на електронното администриране. Бившият премиер изтъкна още, че ГЕРБ са щели да направят много повече по време на двугодишното си управление, ако усилията на правителството не бяха насочени към осигуряване на средства за разплащане на дългове, натрупани от предишни правителства.

Така 6.200 млрд. лева са отишли за покриване на дългове и решаване на проблема с КТБ, а не са били насочени към реалната икономика и не са донесли реална полза на хората, коментира лидерът на ГЕРБ.

източник: Фокус

- реклама -