Борисов, Слави Трифонов

Борисов: Няма да подкрепим Слави Трифонов, извинявам се на народа, че ще страда много

Няма да подкрепим правителството на Слави Трифонов, извинявам се на народ, че ще страда много.

Това обяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Те трябва да си изсърбат попарата. Ние сме опозиция, категорична! Бил съм се със Слави два месеца, защо да го подкрепям? Всичките са били против ГЕРБ, да отидат да си прегърнат Слави. Той си прави каквото си иска, унижи ги. Той воюваше с ГЕРБ, Бойко Рашков му гостува в телевизията. Не, няма по никакъв начин да го подкрепя и се извинявам на народа, че ще страда много, ако не направят правителство. Ние сме опозиция, идете си, говорете, щеше да е по-опасно, ако ние сме първи. Заповядайте, покажете какво можете!“, каза Борисов.

Той обяви още, че ГЕРБ ще върне мандата моментално, ако това се случи.

Какво ще правя в парламента си е моя работа. Ако поискат кворум, да дойдат и да го поискат. Няма да подкрепим такова правителство, защото то е рожба на всички тези токсични партии, които направиха този преврат. Искам да им гледат сеира. След това шоу идва глад. До 11 чакар-рака, кючек, на 12-и кючека свърши, дойде мазния миндер. То  е лесно да правиш шоу, говориш глупости. ГЕРБ не го търсете в никаква схема, не го търсете в някакви уйдурми.

Слави Трифонов nа 11 юли поздрави избирателите и колегите от ИТН за подобрения резултат, каза Борисов в началото на брифинга.

А подобреният резултат е, че от 2,5 млн. на референдума през 2016 г., избирателите са станали 650 000, ако някъде има спад с милиони, то той е при Слави. Това каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

При 100% обработени резултати от ЦИК „Има такъв народ“ печели предсрочните парламентарни избори с 24,8%. Втори са коалицията ГЕБР-СДС с 23,51%.

„Вчера отново се върти приказката, че аз едва ли не участвам с партията си в някаква уговорка. А бе хора, вие щяхте да ни изчегъртате! Вие сте токсични, аз не ви искам!, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Умолявам ви, вие надробихте тази попара, ще я сърбате. Стотици милиони похарчихте за избори. Ако вие ни вкарате в трети избори и не направите правителство, няма никакво значение какво се случва с ГЕРБ. Съберете се, ако няма кабинет, няма да има бюджет“, каза още той.

Според него при трети избори няма да има печеливши.

Тогава вече държавата ще е полетяла надолу. „Тогава няма шанс да се разберем. Те вкарват държавата в тежка криза“, каза Борисов.

Умолявам ви, всичко може да се постигне с диалог. Отворен съм на диалог, стига да има с кого да го водим, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ няма да е депутат, съобщи той. Мотивът е, да не затруднява работата на полицаите, тъй като е извикан на разпит.

Искам само партията ми е да силна, народът ми е да е добре.

Той каза, че има кандидат за президент. Той умен, висок, красив, с коса, знае езици, но името му ще бъде обявено, когато му дойде времето.

 

 

- реклама -