Борисов, Moody’s, Ананиев, доходи,

Борисов: Новият бюджет ще е за хората – Видео

Лъжците говореха, че щяхме да фалираме държавата. Какво тогава гледа Moody’s .

Това заяви, премиерът Бойко Борисов, който заедно с финансовият министър Кирил Ананиев коментират повишението на рейтинга на България от агенция Moody’s . Заедно с тях е зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Новият бюджет ще е така направен, че хем е за хората, хем за отделния човек„, каза още премиерът. „Страната разполага със значителни фискални резерви“, цитира премиерът Moody’s .

А Moody’s пише, че сме успешно приключили реформите. Къде са гледали тези от Moody’s. Пишат, че правителството ни е правило реформи, а и ги е извършило успешно. Как може да пишат това Moody’s?! Нали тука казват, че сме се провалили.

Нали уж сме фалирали страната? Ето вижда се какво говорят лъжците! А тук Moody’s казва, че сме успели и сме осигурили и стабилна рамка дори в кризата!

„Това го приемам лично, защото наистина водим добра фискална политика“, каза Ананиев по повод добрата оценка за финансовата политика на правителството на Бойко Борисов.

„Тук ни казват Moody’s, че сме напред, а те обясняват, че сме назад. Това оборва всички приказки на „умни и красиви“, „грозни“, на всички лъжци!“, заяви премиерът.

„С какво да угодим на нашите опоненти? Тук в Родопите се строи, а не само там. Ще повишим пак доходите“, каза още Борисов.

Повишен е кредитният рейтинг на България в стабилна перспектива и това е много висока оценка за реформите и финансовата политика на правителството.

Това коментира финансовият министър Кирил Ананиев.

Moody’s не просто потвърди, а повиши рейтинга ни! И то със стабилна перспектива“, каза Ананиев.

„Това е висока оценка за дейността на правителството!

Това е една от най-известните рейтингови агенции в света. Според тях сме извършили всички необходими реформи и сме създали административен капацитет, изискван от нас за Еврозоната. Финансовите министри на 10 юли всички до един гласуваха за влизането ни в банковия съйз. Ние в момента изпълняваме план с мерки и след това ще се ингегрираме и в Еврозоната до 2023 г.“, отчете Ананиев.

- реклама -