BORISOV-JUNKER

Борисов: Нормално е преди избори всички да се позиционират

„Нормално е преди президентски избори всички да се позиционират и да искат да извлекат дивиденти и понеже не носят отговорност за нищо – нито за финанси, бюджет, строителство, еврофондове, и затова им е лесно да говорят“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на политическата ситуация в страната. „Ние вече доста години сме с ЕНП и ГЕРБ, като партия, е преминала през какви ли не перипетии, мисля, че е имало много по-тежки времена“, каза още министър-председателят. Борисов е в Люксембург, където участва на Юбилейния конгрес на Европейската народна партия.
BORISOV-JUNKER2
Според него всяка формация ще иска да покаже на президентските избори след няколко месеца, че нейният кандидат е най-добрият. Премиерът обяви още, че България реагира бързо и адекватно на мигрантската криза и всички видяха това, включително ЕК. Министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба, посочи, че страните от ЕС помагат с охраната на външните граници. Все повече хора от много континенти искат да дойдат в Европа, която се е превърнала в притегателен център, тъй като е най-уредената и най-богата част на света, каза Борисов.
BORBorisov Junker
Преди юбилейния конгрес на ЕНП Борисов разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Той го информира за мерките, които българското правителство и държава предприемат за защита на границата във връзка с бежанския поток. Двамата обсъдиха ситуацията в региона, като премиерът Борисов го запозна и с етапа на изграждане на преградното съоръжение.
- реклама -