Борисов предупреди партията: В четвъртък или петък ни готвят удар като „Костинброд“

Манфред Вебер, който е основният кандидат на ЕНП, навремето хич не харесваше България. Сега е сред най-големите поддръжници. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на централното предизборно събитие на партията в София.

В тази зала са истинските десни. Другите „десни“ (в кавички) са помагачите на БСП, бившето БКП, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ предупреди партията да се готвят за удар от опозицията, който се готвел по неговите думи в четвъртък или петък.

„В четвъртък или петък – ще се опитат да ни направят черни, защото видяха, че духът в ГЕРБ се върна – изядохме си шамарите и си направихме промените, но партията се вдигна. Това ги плаши“, заяви Борисов.

Премиерът не пропусна да отговори на опозицията, че с различните атаки срещу ГЕРБ, сами се правят по-слаби. „Ние обаче сме като Кобрата (бел. ред. – Кубрат Пулев), продължаваме напред“, заяви премиерът като напомни за скандалния случай на българския боксьор в САЩ, чиито права бяха спрени заради целувка с журналистка.

Борисов отбеляза, че в следващите месеци ще има още заводи, от които има нужда държавата. „Не да ми говорят за инвестиции за телекоми, банки“, обеща Борисов и посочи, че ще има производствени мощности около Пловдив, както е направено в София.

„Европа  е един организъм, една система”, каза той и се обърна към Манфред Вебер, който е официален гост на събитието: „Ние можем да ви гарантираме, че и финансовата стабилност, и опазването на външната граница на ЕС, ние това можем да го правим. Гарантираме и това сме говори с колегите от СДС, членовете избрани от тази листа ще бъдат единни  и дисциплинирани и ще изпълняват целите на ЕНП”.

Борисов коментира и големите инфраструктурни проекти. Пътят от Борис III към Суходол е същия. 10 км метро – ми то пеша можеш да си ходиш. 60 км метро е друго и то само за няколко години.

„Единственият шанс за развитие на държавите от Централна и Източна Европа и Западните Балкани не трябва да се променя кохезионната политика. Ние сме обещали на българите, освен „Струма”, „Тракия”, „Марица”, „Люлин”, сме обещали „Хемус”, пътя Ботевград- Мездра о т Враца към Монтана.

Той напомни, че България е готова за пълноправно членство в Шенген.

„В момента през България минават 17 млрд. кубика газ. Със спирането му, нашите тръби се изпразват. Ние не искаме повече от количеството газ, което имаме в тръбите, т.е. искам е да си останат нашите количества. За да е спокоен Западът, в сряда с Ципрас стартираме интерконектора България – Гърция, така че председателят на ЕК да е сигурен, че ще има диверсификация на газа. Имаме подкрепата на ЕК за газов хъб Балкан, съответно за тези 15 млрд. Загубите ще компенсираме с азерски газ и втечнен газ”, заяви Борисов.

„Имаме още много енергия да си изкараме мандата”, беше категоричен премиерът.

- реклама -