Шумен

Борисов: Болницата в Шумен се нуждае от кръв

Премиерът в оставка Бойко Борисов съобщи във фейсбук, че в болницата в Шумен постоянно постъпват нови ранени от инцидента в Хитрино. Борисов посочи, че в лечебното заведение се нуждаят от кръв.

Ето какво написа Борисов:

„Създадена е организация за евакуиране на хората в района на инцидента в Хитрино. На място на произшествието са изпратени 12 пожарни и спасителни екипа от Шумен, Търговище, Варна и Русе, както и екипи на Бърза помощ.

При нужда имаме готовност да изпратим още екипи. Колегите се опитват да овладеят ситуацията. В момента пътувам към мястото.

Обръщам се към всички граждани, които могат да помогнат. Докладваха ми, че болницата в Шумен се нуждае от кръв. Непрекъснато се приемат нови пострадали. Моля, всеки който може, нека кръводари за спасяване на пострадалите“.

Междувременно от болницата в Шумен съобщиха за починало 18-годишно момче, пострадало от взрива в Хитрино. „Работи се вече в 6 операционни зали, пострадалите от взрива в Хитрино продължават да се обработват. Има трима на апаратна вентилация. Към Варна ще бъдат транспортирани още двама пострадали, те ще бъдат настанени в болница „Света Марина“ заради баро травмите“. Това съобщи пред Фокус д-р Атанас Атанасов, директор на МБАЛ – Шумен.

- реклама -