Борисов
сн. БГНЕС

Борисов: Недопустимо е да се вкарва президентът на друга държава в един вътрешно-махленски спор – Видео

За радост имаме компетентен щаб. Мерките, които прилагаме, са най-меките и най-щадящите за психиката на хората.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинга на НОЩ.

Вчера бяха отправени няколко въпроса към мен – когато държавният глава говори, не мога да ги подмина.

На 7 декември той определи дата за изборите на 28 март.

Към тази дата имаме 7000 души в болниците. 516 в интензивни отделения. Броя на починалите 68.

Кой диктува датата на президента тогава и сега, когато социологията показва победа на ГЕРБ.

Много нечистоплътно е да искаш от медицинските лица да дадат прогноза.

Няма медицински специалист в света, който да каже каква ще е тя на 28 март.

Те дори за времето не могат да дадат какво ще е на 28 март. Май месец и на открито може да се направят секции. На 28 март може да има бури и виелици. За радост вчера Европейската агенция по лекарства одобри и „Модерна“, надявам се в следващите дни и месеци да ваксинираме максимален брой хора. Оздравелите, за радост, благодарение на грижите и опита, който лекарите придобиха, два пъти повече. Февруари-март докторите не знаеха каква терапия да предложат. Дадохме десетки милиони за лекарства, за да подсигурим всички болници“.

„Считам, че след като е казал 28 март, е само да си измие ръцете с нас.

Ние ще се подготвим и всички необходимо, ползвайки и чуждия опит на държавите, където са проведени избори, ползваме тези протоколи, каквото там и това правим ние тук“, каза още Борисов.

Бях упрекван в орташка връзка с Пеевски.

Както се вика, те когато се отчаят – вадят тази тема, каза Борисов.

ДПС си е партия, която си има почетен председател и председател. Етническата карта е нещо, с което никой не трябва да си играе, особено с ДПС и Ердоган заедно. Който не е запознат с Възродителния процес, да е по-обран в изказа си. Аз съм започнал да печеля изборите мажоритарно в София без партия. Аз съм си побеждавал сам на изборите.

сн. БГНЕС

С най-големия ни съсед, ние водим възможно най-добрата политика и дипломация. ЕС даде на България правото да домакинства на срещата ЕС-Турция. Стокообменът ни минава милиарди долари. Турски компании от 64-а година работят с „Мерцедес“. На всеки европейски съвет настояваме да се спазва споразумението с Турция. Я си представете и си спомнете – Харманли, Овча купел, какво беше по „Солунска“. България има нулева нелегална миграция и това е, защото има споразумение, изцяло в полза на българските граждани.

Борисов
сн. БГНЕС

Считам, че да се вкарва президентът на друга държава в един вътрешно махленски спор, той е такъв отдавна, за съжаление.

Вчера на един прекрасен празник, изведнъж се говори за ортаци. Аз мога ли да му кажа, че е ортак с Черепа? Мога. Години сигурно не съм го виждал, откъде-накъде? Видят ли зор и няма от какво да се хранят, те нямат идеи. Излизат за бюджета, излизат данните в Европа и България е с най-малък дълг, стабилен фискален резерв, прекрасно се справихме с ваксинирането, мерките отидоха до всеки един човек, да, някъде по-бавно, но сменихме закон“, заяви Борисов.

„Балкански поток устройва всички държави в региона“, отчете Борисов.

„Февруари месец пускаме поръчката за смяна на всички стари руски компресори в Чирен“, съобщи още премиерът. „България се връща на газовата карта. Нека в следващите 50-60 години тези тръби ще издържат, следващите поколения ще си прибират таксите“, завърши темата Борисов.

сн. БГНЕС

„ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат, не Цецка Цачева. Оставката ми я искат и с БСП блокират всеки път кворума. Благодаря на Валери Симеонов да държим кворума. Какво общо имаме ние с ДПС? На тези избори битката ще е ГЕРБ-ДПС, тя ще бъде безкомпромисна. Огромна част от българските мюсюлмани идват към ГЕРБ. Не могат да ми прикачат никой. Да, това, че един президент на голяма държава ме нарича приятел, е голямо уважение“, отново коментира премиерът обвиненията на Радев за връзка между ГЕРБ и ДПС.

„Благодаря на Щаба и на докторите за огромната работа, която извършват и то в много трудна обстановка“, завърши министър-председателят.

- реклама -