Борисов

Борисов: Не се притеснявам от етническо напрежение заради убийството в Русе – ВИДЕО

Не се притеснявам от етническо напрежение след случая с убитата тв водеща в Русе. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов във връзка с убийството на Виктория Маринова в крайдунавския град.

Взети всички необходими мерки, категоричен бе той

„Жандармерията е в Русе. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ми докладва, че е взел всички мерки да не се получи, каквото и да било. Не нагнетявайте напрежението. Престъпления извършват и християни, и мюсюлмани, и българи, и роми, и турци навсякъде“, апелира премиерът Борисов.

Снощи мотористи със скрити номера са нахлули в ромската махала в Русе като са търсили близки и роднини на обвинения за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров. От МВР съобщиха, че не е имало готвено нападение в кв. „Тракция“. Мотористите, след като не са успели да открият никого, се отправили към другия ромски квартал „Селеметя“, където се знае, че живеят близките и роднините на 21-годишния Красимиров.

Русе ромска махала напрежение

„Всичко, което е трябвало да бъде извършено, е извършено. Засилено е полицейското присъствие, имаме и помощ на жандармерия“, заяви тази сутрин на извънреден брифинг директорът на областта дирекция на МВР Теодор Атанасов.

Задържани след снощното напрежение няма.

- реклама -