Борисов за срещата на върха в Порто: България ще е една от първите държави, включени в програмата “Зелен сертификат” още от 1 юни-ВИДЕО

Постигнахме исторически успех. Това каза при включване във фейсбук премиерът Бойко Борисов след участието си във втория ден от срещата на върха в Порто.

„България ще е една от първите държави, включени в програмата “Зелен сертификат” още при стартирането й на 1 юни“, каза още Борисов.

„До късно снощи заседавахме. За радост постигнахме исторически успех“, това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов след срещата на на върха в Порто.

В рамките на днешната неформална сесия на държавните и правителствени ръководители на държавите членки на Европейския съюз (ЕС) обсъдиха реализирането на Европейския стълб на социалните права на равнище ЕС и на национално равнище съгласно Стратегическата програма на ЕС за периода 2019 – 2024 г.

„Това, което решихме на срещата в Порто, но ние в България започнахме да го правим още преди четири години“, заяви Борисов във връзка с плана за действие на Европа да се интегрират все повече деца в образователната система.

- реклама -