Борисов: През април ще кандидатстваме за чакалнята на Еврозоната- ВИДЕО

Тези, които са в Еврозоната, ще разполагат с милиарди евро, а останалите ще теглят огромни заеми, коментира премиерът Бойко Борисов. В момента той е в Хасково, където по-рано посети фабрика за маски.

Борисов допълни, че до края на април пак ще кандидатстваме за чакалнята на еврото.

Премиерът Бойко Борисов инспектира в Хасково работата на шивачките, които се грижат за най-ценния продукт на световния пазар в момента.

Радев не ми е дал и една идея – идея ли е това да подпомогнем всички болни? Идея ли е това да преборим коронавируса? Радев ми се обади вчера, че ще върне ветото с двете точки и излъга.

Обикаляме и преструктурираме, за да получават хората заплати и да си хранят семействата. Заделили сме няколко десетки милиона, с които да помогнем на самотните майки и на хората, които нямат доходи, поясни премиерът.

Борисов благодари на шивачките за усърдната им работа и ги мотивира да продължават във все същия дух, като подчерта важността им.

“Маските, които правим, могат да бъдат използвани четири-пет пъти, за да не се налага хората да ги купуват постоянно“, казва собственикът на цеха.

Министър-председателят се запозна с процеса на производство на предпазни маски от българска фирма, чиито продукти са утвърдени от Европейския съюз.

„За това обикаляме и преструктурираме. За да могат хората да си хранят децата. С финансовия министър, Сачева и Дончев ще обсъдим по какъв начин самотни майки да получат средства, за да си издържат децата“, обяви премиерът.

- реклама -