Борисов: Заделили сме 460 млн. лв. повече за здравеопазване в новия бюджет – ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов  е на поредната си обиколка из страната, като този път инспектира нова църква в Габрово.  С него е и вицепремиерът Томислав Дончев. Те бяха посрещнати от кмета на града Таня Христова.

Премиерът коментира и увеличения брой заболели от COVID, като обясни, че заради това на хората на първа линия са увеличени заплатите с 30%. „Ние не затваряме нищо, напрягаме максимално медицинската система, за това 460 млн. повече в новия бюджет сме заделили за здравеопазване. За да може да пазим психическото здраве“, заяви Борисов.

Той отбеляза, че много градове вече били затворени и даде пример с Мадрид. Премиерът припомни, че е заявявано, че няма да бъде затворена София, но отбеляза, че хората се тревожели от това. От думите му стана ясно, че се правело всичко възможно, за да може всичко да върви напред.

„Какви политически речи и с какви епитети се замерват, след него се успокоих, че и в България е нормално да се обиждат така хората“, коментира Борисов президентския дебат в САЩ.

Премиерът Бойко Борисов провери днес стената на язовира, който захранва Габрово и региона. Съобщи и че се с чул с председателя на Синдиката на българските учители Янка Такиева, която му благодарила за увеличението на заплатите на учителите. За тях ще има 360 млн. лева в новия бюджет.

Стана ясно, че язовирът е пълен, проблеми с водата няма и към него трябва да се свържат габровските села и Севлиево. Премиерът поиска доклад до сряда. Затова ще са нужни към 14-15 млн. лева

Премиерът Бойко Борисов посети по-рано новия храм в Габрово „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“.

Той бе посрещнат от свещеника в новизградения храм.

Министър-председателят се прекръсти навлизане в църквата и целуна ръка на свещеника.

Борисов се възхити на красотата на християнската обител.

- реклама -