Борисов: Ще свалим инфлацията, крадат ви с 300 млн.лв месечно – няма да го позволим (Видео)

Бойко Борисов е на среща със симпатизантите на ГЕРБ в Монтана.

„Искам тези млади хора, като се замислят, да видят защо горивото е толкова скъпо. Рафинерията е руска, работи на ишлеме. И всичко по документи се изнася от България и не се плаща данък. А след това с влакове през Сърбия влиза обратно в България. От всеки литър се краде над лев. 300 000 000 ви крадат на месец. Вече една година. Представяте ли си колко сте ограбени?“. Това каза Борисов.

„Само задавам въпроси, опровергайте ни, че не е на ишлеме и не се изнася от България. Ако ГЕРБ управляваше горивото щеше да е на максимумът, на който беше“, каза още той.

По думите му от управляващите говорят само за постове и пари.

„За нищо друго. Кой на кого и как да даде и вземе. Добре, че беше този вот, за да се разбере, че всичко е било заради пари“, каза още той.

Бойко Борисов допълни, че ГЕРБ никога нямаше да допуснат такава криза.

„Кирил Петков казва: „Привнесена е инфлацията“.

Питам – откъде ти е привнесена? Кой ти я привнесе? Олиото 6,70 лв – а ти си на второ място в Европа по производство на слънчоглед.

Как ще ти „привнесат“ инфлация, като слънчогледът ти е в България?“, попита риторично той.

Лидерът на ГЕРБ нарече „лъжа” обвиненията на Петков, че са го свалили Борисов и руската посланичка Елеонора Митрофанова.

„Ако направят правителство, есента и зимата ще катастрофират така, че ГЕРБ ще се върне напълно”, каза още Борисов.

Време е да сложим край на промяната! Така членовете и симпатизантите на ГЕРБ от Монтана приветстваха лидера на партията и ръководството. 

Росица Кирова взе думата и заяви, че цялата кампания на ПП – от изборите до управлението на държавата са били основани на лъжа. „Само с ентусиазъм не става. Има добри хора, за съседи, но не стават за управление. Просто Кирчо показа, че нещата не са толкова прости, колкото е самият той. Това, което ни донесе, ще плащаме всички през следващите няколко години“, заяви тя.

Кирова изтъкна, че Борисов е бил първият държавник, „направил нещо съществено за Северозапада“:

„Той изпълни своя ангажимент по начин, на който могат да му завидят много държавници. Затова спечели във Види,н Враца и Монтана една огромна маса от хора, които винаги ще чу бъдат благодарни и ще го подкрепят, за да може да довърши онова, което започна в края на третия си мандат“.

Залата отвърна с възгласи: „Избори!“.

Лидерът на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев изтъкна на свой ред: „Да, мина вотът на недоверие. Да, това е първото правителство в демократичната ни история, което падна с вот на недоверие.

А до там се стигна, защото то е некадърно, защото не се справи с кризите, защото всички ние обедняваме, защото Младежката организация на ГЕРБ се оказа виновна за цените по бензиностанциите.

Държава, в която управлението превърна в свой слоган, че „Корупция е всяка далавера, в която не участвам аз“, значи е сбъркала някъде много дълбоко в своето развитие“.

Той изтъкна, че заслугата Западните Балкани да станат част от Европа е заслуга на „господин Борисов, ГЕРБ и никой друг“.

Георгиев коментира интервюто на  Кирил Петков пред „Гардиън“, в което той казва: „Да не дойдат сакън служебните на Радев, защото ще спрат доставките за Полша“. Ама кои доставки, уважаеми бивш премиер?

Единствените доставки, които биха могли да бъдат, са през Полша към Украйна“.

„Не, това не е добре за държавата. Ние сме отговорни хора, които знаят, че когато дадат обещания и поемат ангажименти, ще ги спазят. Затова ние ще ви обещаем онова спокойствие и онзи стандарт, които имахте преди година€ И помнете – с победата не се изчерпва всичко. Тази победа да бъде актуална поне през следващите 20 години, за да не може това безумие да се върне“, заяви още той.

Деница Сачева приветства залата и благодари за подкрепата и заяви:  „Това правителство си отиде заради липса на добра финансова политика и ние всички видяхме провала на Асен Василев като финансов министър. Този човек с фалшиво самочувствие предложи най-лошия бюджет, който сме имали през последните години“.

„Очакват ни избори. Не позволявайте анти ГЕРБ демагогията да ни управлява. Разчитаме на вашата подкрепа. Победа!“, заяви Сачева.

„Гледам ви и ви се радвам. Понеже сте се събрали не само много хора, а хора честни, мислещи. От друга страна ми е болно. Защото ако слушаме някои партийни активисти, това е „сборище на мутри, мафиоти, хайдути и разбойници“. Има ли мафиот тука? ДА си вдигне ръката. Не виждам вдигната ръка“, това заяви на свой ред Томислав Дончев.

„Като не можеш да намериш друг аргумент против отбора, който очевидно е по-добър от тебе, не остава нищо друго, освен да му лепнеш някакъв етикет. Това означава, че си стигнал до състояние на безпомощност“, допълни той. Дончев отбеляза, че един ден „безобразията на Промяната ще бъдат отразени в „Събрани съчинения в 12 тома“.

- реклама -