Борисов във Враца: Инвеститори влагат парите си в Северозапада, когато разберат, че строим пътища (видео)

Премиерът Бойко Борисов е на посещение във Враца. Там той посети ремонтираната спортна зала на града, а след това и два завода, към които са привлечени два ключови инвеститора от Западна Европа.. Заедно с премиера е и строителният министър Петя Аврамова и кметът на града.

„Големи инвеститори се решиха да вложат парите си в България, когато разбраха, че строим четирилентов път от Ботевград до Мездра.“, каза премиерът.

„Откриваме най-високотехнологични заводи с висока добавена стойност в Северозапада”, заяви Борисов, който инспектира завода на немската компания МД „Електроник”. Премиерът отбеляза, че само преди година на мястото е имало блато.

„Немски бижута. Тук се произвежда електрониката, която движи автомобилите. Съжаляваме много за „Фолксваген“, добави министър-председателят.

Спортната зала е част от проект за развитието на Враца, който е финансиран с почти 23 милиона лева по ОП „Региони в растеж“. Заради забавянето на строителството залата, която трябваше да е готова до 20 април, ще бъде изградена до края на годината. Строителните дейности са на стойност 2 245 585 лева. Застроената площ е 1 845 кв.м, а общо застроената площ е 2 216 кв.м, като застроеният обем е 16 000 кубични метра.

„Благодарение на финансирането сега момичетата от женския волейболен отбор не се преобличат пред публиката, а вече имат съблекални. Ремонтът ще ни позволи да имаме и женски професионален волейболен отбор. Останахме и в А-футболна група, тази година отборът „Ботев“-Враца прави 100-годишен юбилей, и за празника ще има завършен футболен стадион“, съобщи кметът на Враца в джипа на премиера.

Борисов присъства и на тренировка на мъжкия волейболен отбор в спорната зала.

- реклама -