Бойко Борисов: Мотаят се, за да има Радев собствена ЦИК

На конгрес на ГЕРБ има решение да не правим коалиция с БСП, така че Корнелия Нинова да не ни вкарва в обръщение и риторика, когато знае, че е невъзможно да се прави коалиция с нас. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов.

На Великден Борисов посети Семинарията в София и се срещна със свещенослужители там.

Tой припомни, че вчера, на Велика събота, Европейската комисия е излязла с декларация, в която и ние сме се включили. В нея е изразена подкрепа за председателя на Европейския парламент Давид Сасоли, заместник-председателя на ЕК Вера Йоурова и още няколко души във връзка със санкциите, които им бяха наложени от Русия.

Премиерът в оставка обвини българските политици и държавни мъже, че все още не са взели отношение по шпионските скандали с Русия.

„На фона на нашите декларации и подкрепа е крещящо мълчанието на кандидат президента Радев, на депутата Трифонов, на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Все още нямат реакция, иначе обичат да си казват. За Корнелия и другите да не говорим…“, каза той.

„Един месец и нещо сме в оставка и нарочно се мотаят, за да могат да свършат мръсната работа на кандидат президента Радев да има собствена избирателна комисия, като кандидат президент той да прави изборите. Нарочно ни държат. Представяте ли си каква наглост. От повече от един месец сме уволнени… и в същото време казват, че Борисов продължава да управлява. Но началникът горе добре им го е казал: Прости им Господи, те не знаят какво правят. Като не знаят какво правят, трябва да им прощаваме“, коментира още премиерът в оставка.

- реклама -