Борисов

Борисов: Много съм разтревожен за това, което МВР докладва за протестите тази вечер – ВИДЕО

Премиерът Борисов заяви, че е изключително обезпокоен във връзка с докладваната информация от МВР за чакано напрежение на протестите тази вечер.

Министър-председателят се включи отново лайф в профила си във „Фейсбук“ и карайки джип опроверга информация, че е в резиденция Евксиноград, която по думите е пусната от „Отровното трио“.

По-рано източници от полицията завиха, че са били засечени указания до част от протестиращите да се търси провокация и сблъсък с полицията.

Никой не е против протестирането. Демонстрациите и стачките са форми на демокрацията. Но, да се затваря движението и да се възпрепятстват другите хора на отидат на работа, да си водят децата… Никой не бива да обяснява защо иска да мине по пътя. Има свобода на движение. Провокират се полицаите с цел… Никой не пречи пред МС, където искат, но да не затварят кръстовищата. И другите граждани имат права“, апелира Борисов.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 29 юли 2020 г.

 

Според информацията, в протеста трябва да бъдат вкарани радикални групи като препоръката е да им се осигурят стъклени бутилки, които да хвърлят по полицаите. Целта е да се стигне до сблъсъци и след това да се провокира разгаряне на протеста и актове на гражданско неподчинение. Организацията минава през работещи за компании на Васил Божков в София, показвали данните на МВР. Според оперативните данни те били влезли в контакт с част от Отровното трио, твърди „24 часа“ в своя публикация.

„Ако искате идете в Бояна, запалете даже тая къща. Умолявам да си протестират по всички разрешени начини. Да хвърлят яйца, домати, кебапчета, уши, агнешки главички и пилешки бутчета дори ако искат. Прекършихме контрабандата с бутчета, да не са доволни олигарсите. Да, много пари се вкараха в бюджета и затова дори и в тази криза фискалния резерв на България е близо 10 млрд. лева. Това значи пестеливи и добри стопани“, подчерта премиерът.

Борисов коментира още, че полицаите също имат права и не е особено приятно да стоят на жегата и да търпят обиди.

„Ние не се обиждаме от техните обиди, нали? А, те много обидчиви. И в частен разговор човек може да си говори каквото иска. Аз не съм си позволил никой да обидя. Майка ми ходеше с една люта чушка и ако кажа глупост веднага ме наказваше“, заяви още Бойко Борисов.

Ще има детски градини за всички деца.

Премиерът съобщи още, че е наредил да се сметне колко пари са необходими за нови детски градини, така че да има места за всички деца.

Той подчерта, че цялото правителство не спира да работи, да си взима поуки и да надгражда свършеното.

 

 

- реклама -