Борисов

Борисов: Красимир Живков ще бъде отстранен още утре – Видео

Зам.-министърът на екологията Красимир Живков ще бъде сменен утре.

Това обяви премиерът Бойко Борисов.

Живков беше задържан в края на седмицата заедно с още петима души. Според обвинението той е оказвал натиск над чиновници за внос на отпадъци, а у нас е действала организирана престъпна група не само за внос, а и за преработка на опасни отпадъци. Прокуратурата поиска за него постоянен арест.

„С министъра на екологията Емил Димитров сме се разбрали понеделник сутринта да имам предложение от него за зам.-министър на мястото на Живков. Няма милост за никого. Специално ГЕРБ не можете да ни упрекнете в милост“, каза в Поморие премиерът.

Всеки трябва да се сърди сам на себе си. Зам.-министрите се сменят с моя заповед и сме се разбрали с Емил Димитров да се реши този проблем с боклука.

Моята работа е да строя и виждате как я върша. Никакви списъци не мога да коментирам. Всеки може да си направи списък и да си пише, каквото иска.

Всеки бизнесмен може да си напише списък и да си го сложи в касата. Задържания ще си каже какъв е този списък.

Ние преди месеци казахме, че има проблем с боклука. ДАНС се заеха и прокуратурата. Всеки трябва да си върши работата и ако не оказва контрол, ще си носи последствията“, заяви министър-председателят.

Премиерът анонсира и срещата с Вучич, предвидена за утре и заяви, че България е сигурна дестинация за летуване, а дори и за лечение, защото слънцето помага.

„Утре съм поканил сръбския президент Вучич, ще го водя да види Балкански поток, който целия вече се работи. До ден или два ще дойде и Мицотакис, като целта ни е да покажем, че нашето море и планини са безопасни и дори са лечителни срещу коронавируса“, каза Борисов.

„Не е хубав знак това, което се случва с отменената среща на Г-7. Виждате, че и лидерите още се страхуват да пътуват. Но ние говорим с нашите съседи и партньори и се надяваме да дойдат хора за летния сезон“, каза премиерът.

Премиерът Бойко Борисов направи проверка на строителството на “Арена Бургас”. С него беше и финансовият министър Владислав Горанов.

Спортната зала е без аналог за България и е разделена функционално на четири подобекта – основна зала за лека атлетика, хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и др., в това число концерти, конференции и конгреси, малка зала с капацитет 1500 души, тренировъчна зала и открит етажен паркинг с над 800 места.

 

- реклама -