Борисов: Кои пари президентът иска да бъдат спрени?

Премиерът Бойко Борисов пожела да разбере кои пари от бюджета президентът иска да бъдат спрени и да не се дават.

„Той казва харчат се страшно много пари от бюджета. Да каже – Борисов незабавно спри тези 106 млн. на месец, които давате на пенсионерите. Спри 15-процентното увеличение на заплатите  на полицаите и пожарникарите. Спри двойното увеличение на заплатите на учителите. Спри парите на кметовете”, каза Борисов, който инспектира свлачище в Лъки.

Премиерът поиска президентът да уточни кое съсловие властите са облагодетелствали. „Това са пари, които отиват директно при хората”, поясни министър-председателят.

„Да каже кои пари да бъдат спрени – за хората на първата линия – 84 млн. на месец. От тези милиард и 300 млн., които даваме за бизнеса. Кои пари да спрем? Или да каже – спрете „Хемус” – не е важно за Варна, Велико Търново. Или спрете втория лот на „Европа”. Харчели се пари. 5 млрд. са в тези проекти. Много лесно е да се говори. Да каже: „Не ни трябват нито кораби, нито машини”. Казва и ги спира, да видим”, каза Борисов.

И уточни, че не иска да го държат отговорен за всеки паднал камък. „Моите опоненти няма за какво да се хванат и като падне камък отиват да се снимат.“

Днес следобед вътрешният министър ще събера щаба за реакции при бедствия и аварии и ще набележат действията в най-критичните места в страната.

- реклама -