Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov arrives for an EU summit at the Europa building in Brussels, Wednesday, April 10, 2019. European Union leaders meet Wednesday in Brussels for an emergency summit to discuss a new Brexit extension. (AP Photo/Alastair Grant, Pool)

Борисов: Когато се изстрелват ракети, не е най-мирното време-ВИДЕО

„Първо ми позволете да изкажа своите съболезнования за самолетната катастрофа в Техеран, защото това са много граждани на Eвропейския съюз. Няма наши граждани, но това не значи, че не ни е мъчно.“, така започна Борисов изявлението си на стратегическата среща за диалог между САЩ и България.

„Няколко пъти се подчерта от нашите американски колеги, че тези пет сесии днес по всички стратегически теми – разговори на експертите, е договаряно около година и половина. Господин Съливън беше в София, имах и срещи с Помпейо, както и с президента Тръмп“, каза Борисов.

„Решихме България и САЩ да имат геостратегическо сътрудничество. Защото това е важно, както за България, така и за региона, така и за САЩ. Когато се изстрелват ракети не е най мирното време. И Иран и Ирак, и Сирия са в непосредствена близост до България. Радвам се, че щатите разбраха че можем да направим по-добро място за живеене гражданите на този регион и второ – да гарантираме правата и свободите, които си поставихме за цели.
- реклама -