Бойко Борисов, депитат, Народно събрание, ЦИК, заявление

Борисов: Коалицията „Лукойл” в НС не подкрепи да връщаме по 1 лв. на българите от горивата (Видео)

В парламента има нова коалиция – коалицията „Лукойл“, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг.

БСП, ПП, Възраждането и Възхода не подкрепиха да връщаме по 1 лев на българските потребители от нафтата и бензина А95, обясни той.

Това са четирите проруски партии, които продължават да искат милиарди долари, които да изтичат през „Газпром“ и неговите дъщерни фирми и „Лукойл“ през неговите дъщерни фирми за войната, която Путин води в Украйна, заяви Бойко Борисов.

Той благодари на ДБ и ДПС, които нарече евроатлантически партии.

2 млрд. и 100 млн. е печалбата на „Лукойл“ тази година.

Защо от догодина ще си внасят вноските? Тая година като са изсмукали от джоба на българите парите за нафтата и бензина, защо от тази година не го направят?, запита риторично Борисов.

Каква е тая година? Годината на партията на промяната. Те тая година са се напечелили – от 2,1 млрд. 700 млн. могат да дадат, добави лидерът на ГЕРБ.

Проф. Габровски има всички правомощия да си прави срещи и разговори. Ние сме обещали, че с първия мандат ще има експертно правителство.

Всички решения си ги взима той, ние му помагаме с писма и други неща.

Той е упълномощен да направи всичко, за да има редовно правителство, заяви Борисов по темата за кандидатурата на Николай Габровски за премиер.

Той отрече по време на посещението си в Истанбул миналата седмица да е имал среща с турския президент. Бях там на вечерня, да бият камбаните на Св. Стефан с вселенския патриарх и Йерусалимската църква.

За да дадат дарение за нашия храм в Южния парк. Дето се казва слагаха ме на трон, аз не исках да седна.

От там на колата и може да се провери кога сме минали границата. Ако се бях срещнал с Ердоган, за мен това щеше да бъде чест и щях да го оповестя. Мигрантската криза без тях не може да се овладее, добави той.

- реклама -