Борисов категоричен: Ако Митрофанова дойде в парламента, ГЕРБ няма да влезе в зала

Ако руската посланичка дойде в парламента, няма да влезем в зала, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

По темата Украйна и руската агресия мнението ни е еднозначно! Компромиси няма да правя!, категоричен бе тоййна и руската агресия мнението ни е еднозначно. Всяко лично мнение остава настрана. По тази тема компромиси няма да правя.

Този призив отправи към депутатите от партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в извънредно обръщение към членовете и симпатизантите на ГЕРБ, излъчено на страницата му във Фейсбук.

„При варварските удари на Русия по граждански обекти в Украйна, считам, че дори и артистичната натура на Вежди Рашидов, който винаги се е обявявал за мир и разбирателство, трябва да разбере. При тази агресия тези норми са несъвместими“, обяви Борисов.

Той възложи на Десислава Атанасова, която отново ще е председател на ПГ на ГЕРБ, категорично, с необходимите по закон средства, след като г-жа Митрофанова е поканена на откриването на НС, да направите заедно с другигите партии така, че тя да е нежелана на първото заседание на парламента.

- реклама -