Борисов: Каналите, които разтвориха Бойко Рашков и Промяната, доведоха до ад по шосетата (Видео)

„Вчера станаха ясни две лъжи – опровергани от живота и фактите. Когато ние идвахме тук, когато имаше протести в Харманли. Ние направихме така, че България да бъде давана за пример за нулева миграция. Чест прави на кметицата на Харманли – и пример за етническа толерантност. Над 30 деца на мигранти ходят там на училище. България я даваха за пример, и дадоха и 30 милиона на българите затова, че опазват границата.“

Това коментира в Харманли лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод инцидента в Локорско, при който 18 мигранти бяха открити задушени в камион на каналджии, а други се борят за живота си в няколко болници в София.

„В същото време каналите, които разтвориха Бойко Рашков и „Промяната“ доведоха да стане ад по шосетата в България и по пътищата“, категоричен беше той.

Виновни са лидерите на всички политически партии, които не съумяха да направят правителство. Служебното правителство прави каквото може, но то е назначено. Президентът Радев не е премиер. Те толкова си могат. За жалост това струва животи, каза Борисов.

„Първият разговор на новия италиански премиер беше с мен. Не всички го знаят“, добави той.

Когато ние говорихме за еврозоната, всички бяха против. Влизането там е на два такта. Първият е политическо решение да те пуснат в чакалнята. Това означава, че те харесват. Затова ни пуснаха нас, хърватите се учеха от нас, а нашите приятели от Румъния ги отделиха от нас. Когато бяхме председатели на ЕС, бяхме с водещите три държави тогава – Германия, Франция, Великобритания.

„След вчера за какъв Шенген говорим – попита Борисов. – Цяла Европа говори каква продънена държава сме. Вчера един говореше абсолютни глупости: България не може да се справи сама. Преди две години как се справяше? Но тогава ЕС даваше милиони на Турция, за да правят там изнесени центрове за мигранти. Сиреч, не сме били сами“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Правителството на Петков не подкрепи помощта за Украйна, както всички бели държави го направиха. От ПП само трима подкрепиха диверсификацията на ядреното гориво, предложена от Делян Добрев, продължи Борисов. Дали тези неща не се виждат от нашите партньори? Кой реши въпроса с „Лукойл“? ДБ, ГЕРБ и ДПС. Истината е, че Китил Петков и Асен Василев, и ДП и БСП – коалицията, взимаха по един лев от вашите джобове от цената на бензина, заяви той.

- реклама -