Борисов към Радев: Да си каже позицията за Навални – няма да му се карат толкова


„Президентът беше много изчерпателен и по един много елементарен въпрос – позиция за ареста на Алексей Навални и съпругата му. Изчерпа какво ли не друго, но не и позиция. Не чух позиция и за изгонените руски дипломати – над 6. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Със службите на Великобритания много работим по тази тема. Да, вътрешна работа е безспорно, но ние защо каним наблюдатели от други страни на изборите, за да ги наблюдават? За да могат да бъдат абсолютно сигурни всички, че честни и прозрачни.. С нищо не съм го засегнал, за да може така остро да отговаря. Освен да каже позицията си – да/не – няма да му се карат толкова, не е толкова страшно. Само попитах каква е позицията на най-висшата инстанция в държавата. Позицията на правителството е незабавно да освободят хората, които са задържани заради политическа дейност. И това не значи, че разваляме отношенията си с Руската федерация“, коментира казуса със задържането на руския опозиционер Алексей Навални и съпругата му и липсата на конкретен коментар от страна на президента Румен Радев.

Премиерът Бойко Борисов се запозна със системите за наблюдение на нивото на язовирите, качеството на въздуха, какво се гори в заводите в реално време и др. Екоминистърът Емил Димитров му обясни детайли по процеса.

- реклама -