Борисов: Където има компрометирани пътища, работят машини и строители- Обновена, ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция. При включване на живо във фейсбук той показа силно разрушен път, който е държавен, но досега никога не е правен.

С него е и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

20 млн. лева сме отделили и тук ще има път. Навсякъде помагаме на хората и няма да оставим да се движат по лоши пътища. Навсякъде, където има компрометирани пътища, работят машини и строители, заяви премиерът.

Той поясни, че големите амплитуди в района – от минус 7 до плюс 17 градуса, усложняват състоянието на пътя допълнително.

Борисов и Николай Нанков инспектираха и започналия преди дни ремонт на Околовръстното шосе на Пловдив.

„Фирмите да се научат да пишат документите такива, каквито ще се изпълняват. Каквото са дали, остава на електронния носител“, заяви Борисов за спрения конкурс за изграждането на връзката между Околовръстното и надлез „Скобелева майка“. Това е 100% борба с корупцията, заяви премиерът.

„Пловдивчани да знаят, че сега им ремонтираме старото Околовръстно, локалите за Асеновград-Пловдив“, заяви още Борисов.

„На Кричим-Девин се укрепва падналото място. На „Струма“, това, което едно дере, това е старата „Люлин“, навремето не са го отводнили дерето както трябва, но колоните са с пилони 20 метра в земята, много здраво е направено, в момента и това дере се почиства, за да се отводни по правилния начин“, завърши Борисов.

Министър-председателят Борисов коментира и темата с миграционната вълна, която не се усеща от гражданите, но работата на българските граничари не е спирала.

„Няма нощ, в която между 80 и 200 нелагални мигранти да не бъдат възпирани да влязат в България по нелегален път“, изтъкна Борисов. „Има КПП-та, където всеки, който бяга от война, може да влезе в България. Но нелегално не е възможно“, добави Борисов и посочи, че българските граничари се справят прекрасно с миграционната вълна, която продължава.

- реклама -