Борисов: Кабинетът на Радев се провали с ваксините, бежанците, бюджета, кораба и преговорите с РС Македония

Бойко Борисов на среща с генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес в Словения: „Бюджетът е на свръхдефицит. Дано след тези избори ГЕРБ отново да е първа политическа партия. Абсолютно провалиха са преговорите за добросъседство със Северна Македония, които ние направихме. Вследствие на корупцията на правителството на Радев, 63.7 спад на чуждестранните инвестиции тази година. Но ние сме организирани и се надяваме след тези избори да има разум в хората и политическите партии да се направи правителство, което да извади България от кризата…“

Това са трети поред избори. Половин милиард похарчихме, без да има реален резултат. Те изцяло провалиха ваксинационния календар. През изминалия ден има 178 починали от COVID-19″.

„Продаваме на Норвегия ваксини, които благодарение на Европейската народна банка и на Европейската комисия, България получи повече от всички най-хубави ваксини от другите държави“, допълни още Бойко Борисов.

„Пълен провал с миграционната политика, бежанските центрове са пълни, нелегалната миграция е навсякъде“, коментира Бойко Борисов.

„Над 10 дни стои кораб, пълен с амониева силитра (азотен тор, бел. ред.) и се изсипва в Черно море. Това е екологична катастрофа и няма никаква адекватна реакция на властите“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Бюджетът е на свръхдефицит. Дано след тези избори ГЕРБ отново да е първа политическа партия. Абсолютно провалиха са преговорите за добросъседство със Северна Македония, които ние направихме. Вследствие на корупцията на правителството на Радев, 63.7 спад на чуждестранните инвестиции тази година. Но ние сме организирани и се надяваме след тези избори да има разум в хората и политическите партии да се направи правителство, което да извади България от кризата, ще работим максимално за това. Все още нямаме и изготвен План за възстановяване“, заяви Бойко Борисов.

 

- реклама -