Борисов, туризъм, епидемична обстановка

Борисов: Извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена – Обновена), Видео

На Министерски съвет ще приемем като точка удължаване на извънредната епидемична обстановка – продължаваме да мислим отговорно, въпреки мотаенето на президента.

Това каза премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с туристическия бранш, показана във „Фейсбук“.

„Продължаваме да мислим отговорно, въпреки мотаенето на президента с даването на мандата. Времето си лети, мина един месец от изборите и дойде 1 май“, каза още Борисов.

По думите му хотелите, ресторантите, нощните заведение и туроператорските фирми искат да знаят как ще мине този сезон. „Очакват го. На Министерски съвет ще приемем като точка удължаване на пандемичната обстановка, за да могат да вървят всички мерки и ще изкоментираме с вас какви мерки предлагаме и как да бъдат описани в заповедта, за да имаме съгласие“, каза още Бойко Борисов.

 

Пандемията сме по-добри от съседите в локдаун, изтъкна Борисов.

Той съобщи, че утре на Министерски съвет ще бъдат гласувани мерките за туристическия бранш, а вицепремиерът Мариана Николова добави, че страната ни е готова за летния сезон.

Трябва да е ясно какво се иска за влизане в България и какво за излизане от България. Стотици хиляди искат да пътуват, категоричен беше Борисов.

Ние не искаме руските шпиони, но туристите са им добре дошли и ще направим всичко възможно те да се чувстват приятно в България, каза oще премиерът в оставка Бойко Борисов.

„Мисля, че това, че и Руското министерство на туризма награди нашия вицепремиер също е един добър знак, защото и в тежкия момент на противопоставяне в региона заради Украйна, имаме шанс да привлечем и повече туристи. Ние не им искаме шпионите, но туристите са им добре дошли и ще направим всичко възможно те да се чувстват приятно в България“, каза Борисов. Той заяви, че ако е необходимо, ще проведе и телефонен разговор.

За плана за възстановяване

Министерството на туризма ще представи единен протокол за пристигане в страната, заяви министърът на туризма в оставка Марияна Николова. Борисов коментира плана за възстановяване, като заяви, че утре ще го прати, „ако искат, да го подписват“. „И щаб медицински не направиха, и план нямат, само казват не е хубаво, дайте да видим вашия. Нямат министри, нямат екипи да се види какво ще се прави във всичките тези сфери“, каза Борисов.

Политическата рулетка

„Защо им беше този мораториум? Днес и проф. Герджиков им каза, че и най-добрият готвач не може да сготви манджа за 10 минути. Съкратиха сроковете, за да си променят Избирателния кодекс. Но той не е важен за тези избори. Той е важен за президентските избори. Така че някой услугва на президента. Всички международни организации дойдоха и казаха, че изборите са честни и прозрачни. Защо променят правилата? Заради президента, за да има служебна победа. Да видим дали ще е така, защото когато някой прави нещо с умисъл, народът го наказва“ възмути се Борисов.

„Радвам се, че видях Слави жив и здрав, с готовност да управлява. Някога… с абсолютно мнозинство, каквото няма да има.

Но му предлагам като в Гърция – първата партия там получава 50 депутати допълнително. Вместо сега да се опитват да сготвят някаква манджа и да променят правилата в последния момент, по-важното е, че резултатите ще са същите. Същите партии ще влязат в парламента, но ще влязат и патриотите в момента. 150-160 милиона струват едни нови избори. Малко ли са в условия на такава криза? Толкова ще похарчим и за президентските избори. Това е разхищение“, отсече той.

„Те се занимават само с едно нещо – Изборния кодекс и как съдиите да се отчитат пред депутатите“, коментира Борисов и добави: „Президентът се мотае само заради една тема – да си смени правилата за изборите. Явно така са се разбрали с него.“

„Защо трябва да се променят правилата? Явно са приели някакви ангажименти към ДПС при отваряне безразборно на урни в чужбина“, недоумява премиерът.

„Ако нямахме тази масирана ваксинация – дадоха се най-много ваксини за България. ЕС застана зад страната, за което благодаря. Дай Боже по-бързо да ни изчегъртат. 1 месец не можем да си тръгнем. В парламента ни слагат мораториум, а президента ни казва да работим. Ако е хитър, президентът ще каже служебното правителство е това правителство. Да влизат и да се оправят. И накрая печели изборите от раз. Но омразата им към нас е прекалено силна“, каза министър-председателят.

 

- реклама -