санкции

Борисов: Изпратили сме 230 войници на границата с Турция

Имам пълните уверения на всички от турската страна, че границата няма да бъде поставена под натиск. Това заяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов след среща с турския посланик Сюлейман Гьокче.

Нашите кораби в Черно море не дават никаква индикация за мигрантска вълна. Лагерите в Турция са спокойни, въпреки всичко се разбрахме с Турция да усилим патрулите, за да сме сигурни, че няма да се получи брожение, подчерта Борисов.

Заедно с турската страна продължаваме да охраняваме, въпреки всичко съм изпратил военния министър, главния секретар на МВР, началника на отбраната. С 230 войници сме подсилили Гранична полиция, защото може да се очаква все пак натиск. Изказах съболезнования към всички загинали, към техните семейства, добави Борисов.

Говорихме си с посланика, че в последните месеци през ден-два пиша съболезнователни адреси.

Политиците трябва много по-сериозно да се заемат, говоря в цял свят и да се намери трайно решение и то да е мир.

Непрекъснато войни, непрекъснато военни намеси нищо добро не носят към този момент, уточни още Борисов. Той съобщи, че КПП-ата работят.

„От снощи дори и да имаше някъде неудобства, нямаше как в тази ситуация в Турция да ги накараме да пуснат КПП-тата. След разговори успяхме да ги отворим. Продължавам да смятам, че все още конфликтът не е напълно локализиран от това, което имам като информация. Препоръчвам всички да отложат пътуванията си, за да не поставяме всички в екстремна ситуация”, призова още Борисов.

- реклама -