Борисов, Брюксел, ЕС, коронавирус, ваксина, зелена сделка

Борисов: Институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата на цигари

Потреблението на незаконни цигари у нас продължава да намалява и през първото полугодие на 2020 г. Това сочат данните от традиционното проучване на „Инициативата срещу незаконната търговия“, съобщава в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов.

Отчетените нива и през двете тримесечия на 2020 г. са по-ниски спрямо нивата от края на миналата година: за първото тримесечие на 2020 г. е 1,8%, за второто тримесечие е 2,6%, при 3.1% за последното тримесечие на 2019 г. А през 2010 г. незаконните цигари бяха цели 34,5%!

Данните категорично потвърждават досегашната положителна тенденция на устойчиво намаляване на потреблението на цигари, непредназначени за българския пазар. Това е и най-яркото доказателство, че институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата. Добрите резултати водят и до висока събираемост на приходите в бюджета.

Това ни дава възможност постоянно да разширяваме политиките в помощ на хората в настоящата сложна обстановка.

„Благодаря на „Инициативата срещу незаконната търговия“, чийто организатори дори по времето на пандемия успяха да проведат това важно проучване“, добавя Борисов.

- реклама -