Борисов инспектира третия лъч на метрото при кв. Красно село-ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова инспектираха тази сутрин третата линия на метрото в София. С тях бяха министърът на транспорта Росен Желязков, финансовият министър Владислав Горанов и зам.-кметът Дончо Барбалов кмет, както и министрите на финансите и на транспорта.

 

Министър-председателят отбеляза, че около самата спирка „Красно село“ също е облагородено.

„На старите станции се монтират преградни стени“, каза Фандъкова, докато се возеха в новата линия на метрото в посока станция „Бул. България“.

„На тази станция имаме клипове как цялата станция се напълни с вода, подземна река влезе вътре. Наложи се да излеем бетон и машината мина през бетона, за да влезе в станцията. Най-тежки бяха „Орлов мост“ и „НДК“, каза шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев.

Пускането на третата линия на софийското метро се отлага за средата на лятото. Очаква се това да се случи в месеците юли или август, заяви преди дни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Стартът на новата отсечка от 8 км, от „Красно село“ до „Хаджи Димитър“, трябваше да е през пролетта. Тя е напълно готова и бе в тестов период. Компанията „Сименс“ обаче е изтеглила екипа си, който тества  новото трасе, заради ситуацията с новия коронавирус. Тестовете на влаковете по първия участък от 8 километра продължават, но се извършват само от специалистите на България.

- реклама -