Борисов

Борисов инспектира строителството на интерконектора с Гърция – Видео

Диверсификацията е мечта на много българи. „Тук ще дойде азерския газ, втечнения газ. Изграждаме своята газова магистрала – както от изток и запад, така от север и юг“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира строителството на интерконектора с Гърция.

Той е придружен от министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

240 млн евро са отпуснати за проекта, а 110 млн. е осигурило правителството като държавна гаранция. „Трасето е изключително трудно, което го прави голямо предизвикателство“, заяви Петкова.

По думите му всички, които са против диверсификацията, призовават за оставка на правителството.

Борисов се срещна с кметове на населените места, които бяха засегнати от отравянето на р. Марица около Димитровград, вследствие на което беше спряна водата в района. Кметовете го увериха, че е пусната водата, а министър-председателят заповяда да се обясни на хората, че водата не става за пиене.

„Днес следобед ще отпуснем няколкостотин милиона за детски градини и ясли, искам да няма едно дете, което да не бъде осигурено.

Това съобщи още премиерът Борисов.

„Днес следобед ще бъдат дадени няколкостотин милиона за детски градини и ясли. В момента работят министрите. Искам да няма едно дете, което да не бъде осигурено. Така че ще направим там, където има нужда, нови училища, детски градини и ясли“, подчерта Борисов.

Той добави, че се надява пак да тръгне икономиката на България.

Премиерът допълни, че Програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради „“ще я говорим когато вече има лекарство или ваксини за COVID-19“. „Да се надяваме, че светът ще започне да се връща към нормалния си живот, за да може да продължим с тези програми“, допълни премиерът.

- реклама -