Борисов обяви кога ще отворят ремонтирания участък на АМ „Тракия“

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на АМ „Тракия“ в района на Чирпан.

Борисов обяви, че до седмица ремонтираното трасе ще е готово и магистрала „Тракия“ ще е напълно отворена още за пролетния сезон. 

В момента се извършват довършителни финални дейности по 6-километровия участък от магистралата, част от общо 16,5 км от АМ „Тракия“, които се обновяват. „След 3-4 дни българските граждани  ще карат реално по нова магистрала“, изтъкна премиерът. Заедно с него на инспекция е и зам.-регионалния министър Николай Нанков.

Борисов посочи, че асфалтът, който се полага в участъка, може да издържа натоварване от 12,5 тона на ос.  „Мантинели, мрежи, канавки, основа, всичко е ново. Навремето го направиха така, че си оставиха ръцете“, добави министър-председателят.

С пускането на движението в ремонтирания 6-километров участък трафикът в посока Бургас ще преминава от пътен възел „Чирпан“ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „Чирпан – изток“, където ще се връща на автомагистралата, и обратно. Ремонтните дейности на 10-колометровата  отсечка до пътен възел „Чирпан – изток“ се предвижда да завършат до 17 април.

Строителните дейности в 16,5-километровия участък са част от започналия през октомври 2020 г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“. В края на декември  приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до пътен възел  „Стара Загора“.

- реклама -