Борисов: Мерките са направени, за да не се създава паника, но от другата страна на везната са лекарите-ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в завод в Пловдив, в който се произвеждат машини, с които се тестват ваксини за COVID-19. С него е министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

„Ето с тези машинки тестват ваксините за COVID. Те са за канадска компания“, каза директорът на завода за индустриални роботи Milara International в Пловдив Красимир Петков. Той каза, че 250 души работят там като половината от от тях са инженери и добави, че взимат по-високи заплати от средната в страната. В завода се изработват също роботи, части за електромобили и зъболекарски машини.

„Участваме в 7 ваксини срещу коронавирус. Опитваме се да не създаваме паника, но от другата страна на везната са лекарите. Няма КПП-та. Икономиката цялата работи, нищо не се е променило. Над 100 млн. лв. допълнително са отишли само за здравеопазване този месец. И това при 10% данък“, каза Борисов.

Бойко Борисов посочи, че в България се казва на хората да се спазват мерките, но при черния петък те са счели за необходимо да напазаруват. „Винаги питаме как е в другите държави, за да може българите да чуят“, коментира още Борисов.

“Икономиката работи, нищо не се е променило. Дай-Боже до две седмици да намалеят числата. За това влагаме огромни усилия в здравеопазване. Плюс парите за „Ремдесивир“ допълнително, които дадохме, над 100 млн. и кусур са отишли този месец само за здравеопазването, при 10 % данък“ , каза Борисов.

Той подчерта, че няма КПП-та, хората могат спокойно да се разхождат по паркове и планини. Мерките са направени, за да не се създава паника, но от другата страна на везната са лекарите, подчерта премиерът.

От ръководството на завода бяха категорични, че у нас е много добра средата за нишово производство. В момента в завода работят 250 души, като половината от тях инженери.

- реклама -