Борисов инспектира границата край Резово

Страната ни има готовност да увеличи контрола по границата, заяви премиера Борисов. По думите му техниката с която разполага армията е на достатъчно високо ниво, за да се следи и контролира.

Той заедно с военния министър и главния секретар на МВР инспектираха работата на патрулите, които охраняват границата ни с Турция в района на Резово и Малко Търново.

Борисов: „Мога да уверя българите, че в момента „Гранична полиция” разполага с кораби в топ три на Европа. Тук се наблюдава цялата акватория”

Премиерът похвали военните и полицията, че полагат огромен труд за да опазят  границите на страната. „Нашето и тяхното призвание е да направим така, че българите да спят спокойно“, каза министър-председателят.

Министър-председателят Борисов подчерта, че България продължава да води балансирана политика като поддържа непрекъснати контакти на различни нива с турската държава и засега „успяваме да запазим това относително спокойствие”.

„Отправих моите големи съболезнования, и на канцлера Меркел, и на баварския министър-председател Зеехофер заради случилото се в Мюнхен”, посочи Борисов. В тази връзка главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че към момента в страната няма конкретна заплаха за терористичен акт.

- реклама -