Борисов: Имам една забележка – Слави Трифонов трябваше да е премиер

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Фестивала на етносите и багрите в Котел и коментира последните важни политически събития в страната, както и номинацията на „Има такъв народ“ за премиер Пламен Николов. 

Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов”, заяви Борисов.

Той посочи, че не познава Пламен Николов, но за него няма значение кой е, щом не е лидерът на „Има такъв народ”.

Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения. Единственият виновен за всичко това е Румен Радев. Защото видяхме коварството му – данъчен измамник беше назначен за шеф на данъчните. Много умен измамник, според неговите съдружници, от Радев беше назначен за финансов министър. Той дори в прессъобщението си излъга – приходите за „Хемус” ги написаха като излишък. Хората от Варна, Шумен, Плевен, Ловеч, Габрово трябва да знаят, че те им унищожиха магистралата”, заяви Борисов.

„В един момент Румен Радев видя, че се сгромоляса митът, че той може да е успешен чрез служебното си правителство и реши да отмъсти на Трифонов. Започнаха да натискат с Илияна Йотова бързо да се излъчи министър-председател. Който и да беше сложил Слави Трифонов, той щеше да бъде тричан“, допълни Бойко Борисов.

„Вчера станахме свидетели и на нещо друго – вътрешен министър заявява, че пряко се е намесил в изборите. Пряко! И така нямало някой да каже, че ги е бил! Рашков, ГЕРБ в България пак ви победи! Направихте машинациите в чужбина! Пак не успя, въпреки репресиите и натиска!“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Но и това няма значение и да бяхме били, защото ето, Мая Манолова с 5% се държи като победител и иска да диктува. С коварството на Трифонов, да извади друг човек, веднага му спретнаха протеста, който правеха и на нас. Най-гадните обиди му се струпаха веднага, а още не е станал премиер. На мен поне ми се случи на 12-ата година“, отбеляза още той.
 

 

 

- реклама -