Борисов: Има огромен шанс за правителство на партиите, които управляваха досега (Видео)

„Всичко, което сме поели като ангажимент трябва да се случи“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

„Може да се разговаря, но нашата позиция ще бъде много, много твърда. Заедно с „Български възход“ могат да си направят правителство спокойно и без нас“, каза още Борисов.

„Оправданието, че имаме червени линии с БСП не е вярно. Помощта за Украйна е законна. Има закон вече. То е приключило. Тази червена линия ГЕРБ-СДС я преодоля. Северна Македония я няма линията. Съпротивата срещу „Лукойл“ – също са в закони. Нямат по какво да спорят. За еврозоната, за Шенген имат пълната ни подкрепа. Те категорично казаха „няма да преговаряме“. Защо няма да преговаряте? Не мога да ги разбера защо така срамежливо искат да се забрави един период“, допълни Борисов.

„Г-жа Нинова правилно се е подготвила, но това трябваше да го направим преди 2 месеца. Шанс за правителство има огромен от партиите, управлявали досега. Огромна възможност има да се направи правителство“, каза Борисов.

„Тикаме напред, но с никаква скорост. Държавата няма визия, не стоим сериозно отвън. Вече опорките, че ГЕРБ са им виновни приключиха. Ние се превръщаме вместо държава, в която „Съединението прави силата“, в сбор от агитки. Да накараме избирателите да се мразят помежду си“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Вижте още:

- реклама -