Борисов, завод, Търговище

Борисов и Каракачанов инспектираха военния завод „Тарем“ в Търговище – Видео

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в завод „Терем“.

Това става ясно от видео в профила му във „Фейсбук“.

Той е придружен от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

В завода се извършват ремонтни дейности на бойна техника.

Борисов се запозна с най-новите разработки на компанията, включително с прототип на модернизирано МТЛБ. От завода се надяват, че, ако МО разполага с необходимите средства, могат да бъдат модернизирани МТЛБ, които са на въоръжение в българската армия.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обясни, че в момента на дневен ред е модернизацията на танковете Т-72 и покупката на бронираните машини за армията. Той припомни, че преди дни МС е отпуснало 50 милиона лева за модернизация на танковете.

От „Терем“ обясниха, че в процеса на модернизация на танковете Т-72 ще бъдат подменени основните прибори за наблюдение, ще бъде интегрирана нова система за управление на огъня.

 

На танковете Т-72 ще бъде интегрирана нова система за управление на стрелбата и сателитна връзка. В завода в Търговище работят 200 души, съобщиха от предприятието.

„На танковете Т-72 ще бъде извършена модернизация, ще бъде интегрирана нова система за управление на стрелбата и система, която има сателитна връзка. Има предупреждение и за облъчване с лазерен лъч“ обясниха на министър-председателят от завода.

Премиерът Борисов се поинтересува колко работници работят в завода, а от ръководството на завода заявиха, че работят 200 души от Търговище и региона.

Пред министър-председателя Борисов и министър Каракачанов бе извършена демонстрация и с един от напълно ремонтираните танкове.

Морското училище бе обявено за второто военноморско в света по качество на образованието, каза Каракачанов, като допълни, че повече гърци учат във Военноморското училище във Варна, отколкото в Гърция.

- реклама -