Борисов и ГЕРБ с пълна подкрепа за Украйна

Бойко Борисов и ГЕРБ заявиха с пълна подкрепа за Украйна. Ръководството на ГЕРБ се срещна с общински съветнички от Киев, за да изрази пълната подкрепа на партията за Украйна. Това съобщи в социалните мрежи лидерът на младежите от ГЕРБ Георг Георгиев.

Ето какво написа той:

Днес взех участие в среща на лидера на Политическа Партия ГЕРБ Бойко Борисов с Ирина Шатолина и Динара Хабибулаева, представители на „Европейска солидарност“. Динара, която е общински съветник в Киев и нейната колежка, пристигнаха в София,

за да вземат участие в

провеждащия се у нас Зимен университет на Организацията на европейските студенти демократи „European Democrat Students“.

По време на срещата, в която участие взеха още зам.-председателят на партията Даниел Митов, членът на ИК на ГЕРБ Деница Сачева и представители на Младежи ГЕРБ, Ирина и Динара споделиха с нас за ситуацията,

в която се намира страната им,

разказвайки от първо лице за ужасите на войната – разрушенията и последиците за цивилното население, които тя нанася.

Г-н Борисов изрази за пореден път солидарността си и заяви, че ГЕРБ ще подкрепи всички усилия на българската държава за оказване на пълна подкрепа за нашите партньори в Украйна.

„Във вторник тука беше посланика на Украйна и ние им дадохме пълна подкрепа. Казахме, че ако правителството внесе такова искане в парламента, ние ще го подкрепим. Имах нахалството на следващия ден да потвърдя това пред Порошенко и Кличко. И в четвъртък ме арестуваха.За да не може ако влезе такова решение в парламента, ГЕРБ да е обиден, възпален и да не го подкрепи“, заяви преди няколко лидерът на ГЕРБ. Той обърза арестта си именно със заявената от партията подкрепа за Украйна.

- реклама -